Axel Abrahamsson & Olle Hiort Vas Ärg

1 099 kr
Tillfälligt slut i lager online

Formgivarna Axel Abrahamsson & Olle Hiort från industrilinjen på Konstfack har tagit fram Ärg, två tillhörande kopparvaser med forminspiration hämtad från Falu koppargruva.


- Under 1600-talet var Falun Europas största exportör av koppar och av restprodukterna skapades den klassiska färgen Falu-röd. Detta gör kopparn till en stark symbol för svensk industri och design, och föranledde oss till att experimentera med dess möjligheter. Patinan på vaserna är ett resultat av materialets åldring och från upphettningen vid dess tillverkning. Istället för att putsas bort lyfts det här fram. Variationen i ytorna tillåter vaserna att passa mot varandra på flera olika sätt. Skillnaden i storlek gör att man kan kombinera kortare blommor med längre växter.


*OBS. Använd gärna en vas inuti Änh vaserna om du önskar att ha levande växter i dem då växter är känsliga för koppar.

Läs mer
Produktdetaljer
Material
Koppar
Mått
Vas #1 H18cm, B ca.13cm, Vas #2 H13cm, B: ca 12,5cm
Färg
Multi
Designer
Axel Abrahamsson & Olle Hiort
Leverans & returer

Vi har alltid fraktfritt vid köp över 499 kr.

Du väljer leveranssätt i kassan. Standardleverans sker vanligtvis med PostNord. Större möbler levereras med DHL. Vid kvällsutkörning sker leverans mellan 17-21.

Leveranstid 2-5 arbetsdagar. Gäller ej beställningsvaror eller Stringhyllor, där leveranstid är ca en vecka. För mer information om din Stringleverans, klicka här.

Vi har alltid öppet köp 30 dagar. Gäller ej beställningsvara, nedsatta varor, eller produkt som är specialtillverkad för kund. Varan ska ligga i sin originalförpackning och vara oanvänd och i nyskick. Glöm inte att skicka med din följesedel.

Returadress: Designtorget e-handel, Box 4015, 171 04 Solna.

Designer

Inför Stockholm Design Week presenterar Designtorget årets samarbete mellan formprogrammet på Beckmans Designhögskola och industrilinjen på Konstfack: en bit av Skandinavien som får följa med hem. 10 nya produkter av 19 designtalanger lanseras i begränsad ...

Läs mer

Axel Abrahamsson & Olle Hiort