Tove Örnberger

Tove Örnberger är en svensk silversmed och smyckedesigner som har sina rötter på den skånska landsbygden. Hon började sin silversmedskarriär med studier på Hellidens folkhögskola för att vidare fördjupa sina kunskaper på en lärlingsbaserad utbildning med Owe Johansson som mäster. Utbildningen var förlagd i Owes verkstad i centrala Malmö där Tove numera bedriver sin egen verksamhet.

2015 startade hon sitt företag samt webbshop och har sedan dess blivit uttagen till Precious Talents, en tävling där de åtta mest lovande smyckedesignerna från Sverige och Danmark blir presenterade i varsin monter på den stora Precious Fair mässan i Stockholm.

Materialet som Tove arbetar i är nästan uteslutande silver och hon driver sin verksamhet utifrån ledorden närproduktion och hantverk. Formspråket är enkelt, avskalat och söker efter ett stilrent uttryck med rena ytor. Inspiration kommer främst från den vardagliga miljön vilken inkluderar allt ifrån skog till industri och arkitektur. All produktion sker för hand vilket gör varje smycke unikt.