Anders Årfelt Stockholmslejon liten

179 kr
Den här produkten finns i lager

Miniatyr av det numera klassiska Stockholmslejonet som pryder flera gatukorsningar i huvudstaden.

Sedan 1995 ligger stora lejon av betong på Drottninggatan, i gatukorsningarna från Fredsgatan till Kungsgatan. De har tillkommit på initiativ av konstnär Anders Årfelt som skulpterat originalet och som också är upphovsman till de små lejonen som är trogna kopior av originalet. Designtorget säljer dem exklusivt sedan 2016.
    
Miniatyrerna gjuts för hand av konstgjutmassa. Massan har samma hållfasthet som betong och innehåller bara naturliga material. Lejonen görs i två storlekar, den större på 1075 gram och den mindre 350 gram.

Produktdetaljer
Material
Konstmassa
Mått
12 x 6 x 5 cm
Designer
Anders Årfelt
Leverans & returer

Alltid fraktfritt vid köp över 499 kr.

Leveranstid 2-5 arbetsdagar. Gäller ej beställningsvaror eller Stringhyllor, där leveranstid är något längre. För mer information om din Stringleverans, klicka här.

Öppet köp 30 dagar. Gäller ej beställningsvara, nedsatta varor eller produkt som är specialtillverkad för kund. Varan ska ligga i sin originalförpackning och vara oanvänd och i nyskick. Glöm inte att skicka med din följesedel.

Returadress: Designtorget webbshop, Götgatan 31, 11621 Stockholm.

Designer

Anders Årfelt är en svensk skulptör. 1993 skapade han i samarbete med Gotlands kommun och Skanska ett trafikhinder i betong, en så kallad betongsugga, i form av ett gutefår. Sedermera har den ursprungliga baggen kompletterats med en tacka i betong, och numera finns fler ...

Läs mer

Anders Årfelt