Ekobo Skål bambu svart stor

275 kr
Den här produkten finns i lager

Miljövänlig skål tillverkad av 100% återvinningsbart och nedbrytbart material: bambufibrer och växtcellulosa. Skålen passar perfekt till sallad eller chips.

Materialet från samtliga av Ekobos köksprodukter samlas in från fabriker som tillverkar ätpinnar i bambu. Under produktionen av ätpinnarna bildas sågspån som tas tillvara, och som utgör basen i Ekobos produktion. Ingen extra bambu behöver således skördas för tillverkningen.

För att forma sågspånen till en färdig produkt tillsätts vatten, färgpigment och ett bindemedel. Bindemedlet är ett flytande melamin vid namn A-5 Food Safe Melamine Binder. Detta bindemedel är testat och helt godkänt för att användas till produkter som kommer i kontakt med mat.

Ekobo har låtit testa samtliga av sina produkter för att vara helt säkra på att deras kunder inte tar skada av produkterna. Testerna har gjorts på erkända laboratorier och har visat att produkterna endast kan ”läcka” då de utsätts för temperaturer över 100° i mer än 90 minuter. Man rekommenderar även att inte sätta in produkterna i mikro eftersom de då kan ändra form.

Produkterna är helt fria från BPA och BPS och är inte belagda med någon ytbehandling, som traditionella melaminprodukter är.

Se andra delar i serien nedan.

Produktdetaljer
Material
Bambu
Färg
Svart
Mått
Ø 28 x 11 cm
Designer
Ekobo
Leverans & returer

Alltid fraktfritt vid köp över 499 kr.

Leveranstid 2-5 arbetsdagar. Gäller ej beställningsvaror eller Stringhyllor, där leveranstid är något längre. För mer information om din Stringleverans, klicka här.

Öppet köp 30 dagar. Gäller ej beställningsvara, nedsatta varor eller produkt som är specialtillverkad för kund. Varan ska ligga i sin originalförpackning och vara oanvänd och i nyskick. Glöm inte att skicka med din följesedel.

Returadress: Designtorget e-handel, Industrigatan 19, 171 48 Solna.

Designer

Franska Ekobo är ett miljömedvetet företag som kombinerar modern estetik med socialt ansvar. De producerar moderna och hållbara hushållsprodukter av det förnyelsebara materialet bambu, och sedan starten 2003 har företagets fokus utvecklats från ...

Läs mer

Ekobo