Pandia smycken

Bakom varumärket Pandia står David och Sickan Bröms. I mitten av 90-talet började de designa och tillverka smycken i liten skala, mest som hobby. Allt eftersom åren gick ökade intresset för deras smycken och både efterfrågan och responsen steg i samma takt.

År 2000 kände de sig mogna att starta företaget Pandia Hästar & Smycken som sedan har blivit Pandia Smycken. Namnet Pandia kommer från deras första travhästar PANthera Gagn och clauDIA Gagn. Travhästar är en verksamhet de ägnar sig åt vid sidan av smyckesdesign.

Pandia har haft ett antal smyckesserier till försäljning hos Designtorget, och år 2010 kom serien Made of Jade 2010 som blev en stor succé direkt. Efter över fem år så är smyckesserien fortfarande lika populär och tillverkas för fullt.

Alla smycken tillverkas och designas av Pandia uppe i norra Sverige. Den som ligger bakom designen av smyckena är David Bröms. David är självlärd och inspireras av naturens färgskiftningar, men även av klassisk formgivning och vetskapen om vilka färger och nyanser som passar med varandra.