Novellix Novellix Astrid Lindgren

185 kr
Tillfälligt slut i lager online

Novellix - Stories to go är ett bokpaket som passar ferfekt att ta med på resan eller att ge bort som minipresent. Det här bokpaketet innehåller fyra titlar av Astrid Lindgren: "Märit", "Tu tu tu!", "Prinsessan som inte ville leka" och "I Skymningslandet". Böckernas omslag är illustrerade av Lisa Benk och kommer i en mönstrad ask. Finns även med andra titlar.

Om titlarna:
"Märit": Märit är en av Astrid Lindgrens sorgligaste berättelser. Där en åttaårig flicka, obetydlig i mångas ögon, lever sin sista tid med en förhoppning om att få uppmärksamhet från Jonas Petter, pojken som gav henne en liten presentask. Novellen gavs ut för första gången 1950 i novellsamlingen "Kajsa Kavat" och visar Lindgrens skicklighet att beskriva dödens betydelse genom barns handlingar.

"Tu tu tu!": När vargen en natt river fåren i den lilla byn Kapela, vaknar folket upp i sorg, inte minst Stina Maria och hennes farfar. Inte långt därpå dras den lilla flickan ner bland de underjordiska och återförenas med fåren, men nu är Stina Maria fånge bland de mystiska varelserna. De underjordiska återkommer sedan i Astrid Lindgrens välkända berättelse om Ronja Rövardotter. "Tu tu tu!" gavs ut för första gången 1959 i samlingen "Sunnanäng".

"Prinsessan som inte ville leka": Prinsessan Lise-Lotta tycker att det är tråkigt att leka. Det är inte förrän hon träffar Maja, och hennes träklump till docka, som hon förstår att hon inte är den enda i hela världen som är så liten, och att det finns något bättre än alla de fina leksaker som hon fått av drottningen. Prinsessan som inte ville leka kom ut för första gången 1949 i samlingen "Nils Karlsson Pyssling".

I "I Skymningslandet", föregångaren till Astrid Lindgrens berättelse "Karlsson på taket", får vi tillsammans med Göran, flyga ut genom fönstret med herr Liljonkvast på ett äventyr i Skymningslandet, där inget spelar någon roll och allt är möjligt. Det är en berättelse om ett barns smärta och fantasi i en välbekant stockholmsmiljö som Astrid Lindgren från början skrev för radio, men som gavs ut i novellsamlingen "Nils Karlsson Pyssling" 1949.

Läs mer
Produktdetaljer
Material
Papper
Mått
16,5 x 11,5 cm
Färg
Grön
Designer
Novellix
Leverans & returer

Vi har alltid fraktfritt vid köp över 499 kr.

Du väljer leveranssätt i kassan. Standardleverans sker vanligtvis med PostNord. Större möbler levereras med DHL. Vid kvällsutkörning sker leverans mellan 17-21.

Leveranstid 2-5 arbetsdagar. Gäller ej beställningsvaror eller Stringhyllor, där leveranstid är ca en vecka. För mer information om din Stringleverans, klicka här.

Vi har alltid öppet köp 30 dagar. Gäller ej beställningsvara, nedsatta varor, eller produkt som är specialtillverkad för kund. Varan ska ligga i sin originalförpackning och vara oanvänd och i nyskick. Glöm inte att skicka med din följesedel.

Returadress: Designtorget e-handel, Box 4015, 171 04 Solna.

Designer

Idén till Novellix föddes när Lena Hammargren, en av grundarna, befann sig på tågstationen i Uppsala. Hon ville ha något litet att läsa på tåget. Resan hem till Stockholm skulle bara ta 40 minuter så någon pocketbok skulle hon inte ...

Läs mer

Novellix