SE/SEK

Nividas

Nividas är ett stockholmsbaserat företag som designar glasögon och solglasögon för dig som vill kunna variera din stil genom att ha olika par för olika tillfällen. Nividas är esperanto och betyder "vi ser". Esperanto är ett språk utan hemvist i ett specifikt land, konstruerat av en ögonläkare med syftet att öka utbytet mellan länder och kulturer.

Alla glasögon är bearbetade för hand.

Nividas glasögonbågar tillverkas i cellulosaacetat, en konstfiber som framställts av cellulosa från växtriket, och bearbetas till tunna block varifrån glasögonbågens front och skalmar skärs ut. Cellulosaacetat med mönster har ett unikt utseende, vilket innebär att bland Nividas glasögon med mönster så finns det inte två par som ser exakt likadana ut.

Bearbetningen av glasögonbågarna efter att de skurits ut från acetatblocken kräver ett omfattande hantverk där varje par glasögon går igenom ett stort antal steg av till exempel slipning och polering för hand. Varje glasögonbåge tar ca fyra månader att tillverka, och kvalitetskontrolleras regelbundet under processens gång.