Muuto

Muuto är ett ungt danskt designföretag med visionen att föra tillbaka Skandinavien till positionen som världens ledande region för design, precis som på 50-talet. Genom sin starka tro på unga formgivare och genom att ge dem frihet och inspiration till att skapa nya mönster ligger de i framkant av utvecklingen. Namnet är inspirerat av finskans ”muutos” som betyder förändring eller nytt perspektiv.

Muuto handplockar de bästa formgivarna från Sverige, Norge, Finland och Danmark och ger dem frihet att uttrycka sin personliga utformning. Några formgivare som arbetat med varumärket är Harri Koskinen, Ole Jensen, Matti Klenell, Louise Campbell, Norway Says, Claesson Koivisto Rune och Ilkka Suppanen.

Från allra första början har de två grundarna av Muuto - Peter Bonnen och Kristian Byrge - varit mycket ambitiösa och strävar efter att få sina produkter representerade i ledande designbutiker runt om i världen. I dag har Muuto en samling av möbler, belysning och accessoarer som säljs i över 1000 av världens ledande designbutikerpå sex kontinenter.