Maria Persson & Nina Ohlin

Maria Persson är tecknare och designer som bor och jobbar i Berlin. Hon är utbildad designer vid LTH och jobbar utöver produktutveckling med illustration och grafisk design. Hon älskar att jobba med screentryck och handtrycker allt från grafiska blad till vykort och väskor. Inspirationen kommer från naturen, staden, street art och andra mer eller mindre kända konstnärer. Hus, träd och finurliga figurer är ständigt återkommande element och tillsammans med organiska och grafiska mönster formar de hennes uttryck.

Papper och penna finns alltid till hands för att fånga idéer och tankar. Skisserna växer sedan till produkter och teckningar som tillsammans utgör mitteditt.se.

Nina Ohlin (fd Jeppsson) är designer och civilingenjör som gillar att arbeta i gränslandet mellan estetik och konstruktion. Hon bor just nu i Lund med sin man och dotter. Innan dess flyttade hon mellan USA, Danmark och Sverige och har designat allt från en inkubator för trädsniglar till en BedBag för Designtorget. Hon har nyligen startat sajten fixafixa.com där hon kommer med kreativa idéer och presenttips för den som saknar inspiration och/eller inte hinner fixa själv.
 
Hon inspireras av konst och konstigheter som Ed Ruschas målningar och Wes Andersons filmer, men njuter även av väldesignade vardagsföremål och havets skiftande färger. Någon gång skulle hon gärna åka till Fogo Island och se Todd Saunders starka arkitektur men är gladast när hon får tillbringa tid med sin familj, vare sig det är på utflykt någonstans eller med kreativa projekt i hemmet.