m.sahlberg jewelry

Mia Sahlbergs kreativa uttryck är lika varierat som mångsidigt. Under de senaste tio åren har hon gjort parallella resor från kläddesigner, bildkonstnär och stylist till silversmed. Allt sedan Mias första klädkollektion som togs fram i Paris 2007 har hennes manér utgått från ett skandinaviskt arv som otvingat möter naturens råa estetik.

Hon snubblade bokstavligen in i silversmidet när hon planerade en fotografering med skådespelerskan Ruth Vega Fernandez. Mia sökte i hela Paris efter spännande smycken, men överraskande nog var det mesta likriktat, en déjà vu från klädbranschen. Längtan efter ett nytt uttryckssätt i kombination med att skapa något unikt ledde fram till att hon började leka med smyckesdesign.

Som alltid när det gäller Mia inleds processer organiskt. Hon började experimentera med tyger för att få fram dramatiska accessoarer. När hon sedan blev nyfiken på silversmycken blev Youtube-tutorials starten till värvet som silversmed. Idag formger och tillverkar Mia alla smycken för hand i sin ateljé i Stockholm. Det som kännetecknar m.sahlberg jewelry är det råa och opolerade som hela tiden spelar mot den Skandinaviska minimalismen. En balans av motsatser.