Lizette Andersson & Sofie Thunman

Barndomsvännerna Sofie och Lizette startade företag tillsammans då de kom på idén om att göra en Te-adventskalender. Den första kalendern lanserades 2014 i en mycket liten upplaga, men åren därpå har Te-adventskalendern nått ut till en bredare massa. Kalendern innehåller 24 olika sorters ekologiska och KRAV-märkta teer, och det finns någonting för varje smak.

"Variationen på teer är nästintill oändlig, därför tycker vi det är extra kul att kunna skapa en adventskalender med te, som också fungerar som en provsmakningslåda. Vi hoppas att de som provar vår produkt ska hitta en ny favoritsort, eller förvånas över att de gillar något de annars inte hade provat".

Sofie och Lizette inspireras lika mycket av sin hembygd, de halländska skogarna, som av Göteborgs spårvagnar och västkustanda, där de numera håller till. Sofie har en bakgrund som florist och skribent, medan Lizette är utbildad till kock och har gått en designutbildning. Deras bakgrunder har kommit till nytta på många olika sätt i arbetet med att jobba fram produkten Te-adventskalendern, som byter utformning och tesorter varje år.