Lampa PomPom liten Handarbetets vänner

9 000 kr
Den här produkten finns i lager
Betala 365 kr/månad

Lekfulla lampskärmen PomPom är en handvävd lampa av lin. Lampan är tillverkad av Amanda Leksell och Jennifer Virgo, sistaårsstudenter på Handarbetets Vänner Skola, i projektet Kollektion i småskalig produktion. Traditionella metoder och textila material har utmanats och förenats med nytänkande gestaltning och form. Lampskärmen finns i två storlekar. Armatur ingår.

Så här beskriver formgivarna själva sin produkt:

"Vi ville skapa en produkt som lekte med ljusutsläpp i form av möte mellan glest och tätt. Efter ett antal provvävar och experimenterande med lampor fattade vi tycke för ryatekniken. Rya är en traditionell teknik som haft olika användningsområden, från början i ett värmande syfte som täcke och i senare tid dekorativt i mattor och väggbonader. Vi ville ta ryan vidare till en produkt vi inte sett förut. Vi hittade en kvalité i ryan med glest vävd botten och knutar i ett livligt lingarn passade det sig bra för att skapa en intressant lampa. Ryan knyts för hand in på en handvävd botten direkt i vävstolen och tygerna monteras sedan för hand på lampstommen. Med ett antal olika linkvalitéer i svart och vitt har vi på ett lekfullt sätt skapat lampor med individuella utseenden. I tänt läge skapar lamporna ett ljusspel på väggarna då ljuset tränger igenom i form av prickar mellan knutarna, detta gör att lampan passar sig bra till dekorativt ljus.
 
Den stora lampan består av ca 2500 knutar, och den lilla av ca 800 knutar. Vi valde att väva dessa knutar i lin då det är en hållbar fiber med hög glans. Linet har även en yta som stöter ifrån sig smuts och är därför enkel att rengöra bara genom att dammsuga den lätt. Det är ett naturmaterial som åldras vackert, och med god omvårdnad har du en lampa med långt liv."

PomPom är tillgänglig exklusivt hos Designtorget i en mycket begränsad upplaga.

Produktdetaljer
Material
Lin
Mått
Ø 23,5 cm, höjd 22,5 cm
Färg
Svartvit
Leverans & returer

Vi har alltid fraktfritt vid köp över 499 kr.

Du väljer leveranssätt i kassan. Standarsleverans sker vanligtvis med PostNord. Större möbler levereras med DHL. Vid kvällsutkörning sker leverans mellan 17-21.

Leveranstid 2-5 arbetsdagar. Gäller ej beställningsvaror eller Stringhyllor, där leveranstid är ca en vecka. För mer information om din Stringleverans, klicka här.

Vi har alltid öppet köp 30 dagar. Gäller ej beställningsvara, nedsatta varor, eller produkt som är specialtillverkad för kund. Varan ska ligga i sin originalförpackning och vara oanvänd och i nyskick. Glöm inte att skicka med din följesedel.

Returadress: Designtorget e-handel, Box 4015, 171 04 Solna.