Kruka Sörmlandskrukan Terracotta

499 kr
Den här produkten finns i lager
Sörmanlandskrukan är tillverkad av lera från de östra delarna av landskapet. Leran är oraffinerad och behåller på det viset uttrycket av jordskorpan själv. Det är en så kallad postglaciallera som bildades under inlandsisens avsmältning för ca 10 000 år sedan. Den ligger ofta ytligt i marken och är vanligt förekommande i mellersta Sverige. Leran är pressad för hand i gipsformar, sedan bränd och glaserad. Hela processen från att gräva upp leran till slutlig produkt är utförd av keramikern Ida Netterberg, verksam i Gustavsberg.

-Material: Lera från Sörmland
-Skötselråd: Används inomhus. Leran är glaserad på insidan, men utsidan är oglaserad.
Läs mer
Produktdetaljer
Material
Lergods
Mått
16x16x16
Färg
Orange
Tillverkningsland
Sverige
Leverans & returer

Vi har alltid fraktfritt vid köp över 499 kr.

Du väljer leveranssätt i kassan. Standardleverans sker vanligtvis med PostNord. Större möbler levereras med DHL. Vid kvällsutkörning sker leverans mellan 17-21.

Leveranstid 2-5 arbetsdagar. Gäller ej beställningsvaror eller Stringhyllor, där leveranstid är ca en vecka. För mer information om din Stringleverans, klicka här.

Vi har alltid öppet köp 30 dagar. Gäller ej beställningsvara, nedsatta varor, eller produkt som är specialtillverkad för kund. Varan ska ligga i sin originalförpackning och vara oanvänd och i nyskick. Glöm inte att skicka med din följesedel.

Returadress: Designtorget e-handel, Box 4015, 171 04 Solna.