Kristina Stark

Kristina Stark är industridesigner utbildad vid Konstfack i Stockholm. Hon har även studerat vid Central Saint Martins College of Art and Design i London. Hon har under flera är arbetat som frilansdesigner. Hon formger vardagsting för hemmet, köket och för bordet åt ett antal uppdragsgivare såväl i Sverige som utomlands. Bland uppdragsgivarna finns bland annat Design House Stockholm, Höganäs Keramik, Boda Nova, Gense m.fl.

År 2008 lade Kristina grunden till sitt egna varumärke som idag heter Design: Kristina Stark. I det varumärket har hon formgivit ett flertal prisbelönta produkter, bl a tändsticksaskfodral, ljusstakar, keramiska serier etc, idag designikoner som finns i många hem.

"Jag drivs av lusten att skapa ting för vardagen, som människor använder ofta och gläds av att använda. Ting som är gjorda för flitigt bruk – om och om igen. Jag söker inte efter effekter, jag söker det enkla och det lågmälda. Essensen av ett ting. Tingets kärna. Hur många gånger har jag inte försökt att finna den optimala formen i ett ting utan onödiga tillägg av linjer och dekorer. Allting måste ifrågasättas för att ha ett berättigande. Att reducera är utmaningen, att lägga till är enklare än att dra ifrån. Det enkla är det svåra – helt enkelt."