Kersh kafferosteri

Kersh Kafferosteri är ett lokalt mikrorosteri från Gustavsberg i Stockholm. Företaget jobbar hantverksmässigt, hela vägen. Efter att råkaffet kommit in så rostas det i en trumrost i 10-15 minuter, beroende på sort, ständigt under övervakning av den som rostar. Kärleken för råvaran och passionen för hantverket framhävs i den bryggda koppen. Större delen av det råkaffe Kersh köper in kallas specialkaffe och håller högsta kvalitét. Endast de mogna kaffebären plockas för hand och under rättvisa förhållanden, något som företaget lägger stor vikt på. De strävar också efter att ha ett sortiment som är snällt för miljö och människa i alla led.

"De flesta av våra sorter är icke certifierat ekologiska och då får det naturligtvis inte stå utmärkt på påsen, men för dig som köper vårt kaffe kan det vara värt att veta, men naturligtvis står det utmärkt på påsen på de sorter som är certifierade. Smakprofilerna i våra blandningar kan variera en aning. Det beror på att vi är ett litet rosteri som köper in mindre mängder råkaffe. Bönorna varierar beroende på tid och skörd helt enkelt. Det är också det som är charmen tycker vi."