SE/SEK

Designtorget samarbetar med Beckmans igen

Designtorget fortsätter sitt samarbete med Beckmans designhögskola. Kursen handlar om produktdesign och småskalig produktion, och under elva veckor utvecklar studenterna en idé till en färdig produkt. I maj avslutas projektet med vernissage i Designtorgets butik i Kulturhuset i Stockholm.

Målet med projektet är att i ett tidigt stadie ge de unga formgivarna en möjlighet att utöva branschanknuten produktion, ett utbyte av kunskap och erbjuda en plattform att synas på.

"Som professionell formgivare idag behöver du kunna mer än design. Oavsett om du arbetar som enskild formgivare med egen produktion eller för en uppdragsgivare är en djupare förståelse för hur producerande företag fungerar en förutsättning för att kunna arbeta professionellt", säger Margot Barolo, kursansvarig på Beckmans. Hon fortsätter:

"Samarbetet med Designtorget blir ett konkret exempel på detta och ger en ökad möjlighet för studenterna att i framtiden försörja sig på sitt yrke och framförallt egen produktion".

Samarbetet med Beckmans designhögskola inleddes förra våren, då i ett textilprojekt med Beckmans formklass. Projektet genererade långsiktiga relationer och en slutprodukt som togs in till försäljning i butik.

Vernissaget är i Designtorgets flaggskeppsbutik i Kulturhuset på Sergels torg den 12 maj kl. 17.00. Efteråt finns produkterna tillgängliga för försäljning under en begränsad period.