SE/SEK

Designtorget presenterar årets samarbete med Beckmans Designhögskola

Under sex veckor har andraårets formstudenter på Beckmans designhögskola skapat sitt eget designvarumärke och sin första produkt. I samband med Stockholm Design Week 2018 presenteras resultatet i en utställning i Designtorgets flaggskepsbutik i Kulturhuset i Stockholm och finns till försäljning hos Designtorget. 

För fjärde året i rad samarbetar Designtorget och Beckmans designhögskola. Årets kurs i produktdesign produktion & perspektiv genomförs i samarbete med Designtorget för att ge unga formgivare en möjlighet att redan på ett tidigt stadie arbeta med branschknuten produktion. 

- Vi väljer att samarbeta med Designtorget som en av Sveriges viktigaste aktörer och återförsäljare för småskaliga producenter. Tidigare års samarbeten har resulterat i att flera formstudenter vidareutvecklat sina produkter på egen hand efter avslutad kurs och redan innan examen tagit sina första steg som formgivare och egen producent, säger Margot Barolo, kursansvarig Beckmans Designhögskola.

- Precis som tidigare år är vår förhoppning att projektet ska leda till fler och långsiktiga samarbeten med de unga formgivarna, även efter examen. Tidigare års Beckmanssamarbeten har resulterat i flera produkter som utvecklats vidare och blivit nya favoriter i vårt sortiment under en längre tid, som bricka Elvira av Malin Berglund och piedestal Unit av Lisa Lindh och Celine Strömbäck, säger Niklas Wilhelmsson på Designtorgets inköpsavdelning. 

Utställningen invigs med en vernissage torsdag 1 februari kl 17.00 i Designtorgets flaggskeppsbutik i Kulturhuset. Efter vernissagen finns produkterna tillgänliga för försäljning i Designtorgets butik och webshop under en månad.

Se alla produkter här.