Designtorget lanserar UNIT - ett resultat av samarbetet med Beckmans Designhögskola

Designtorget presenterar UNIT av formstudenterna Lisa Lindh och Celine Strömbäck. Vrid, vänd, lägg eller ställ piedestalen efter behov, enskilt eller i kombination med andra. Hyllan är anpassad för mindre ytor, tänkt att lämna utrymme för användaren att själv bestämma hur den ska användas. Designad för att funktionellt kunna förändras efter behov - som en hylla, ett bokstöd eller mindre förvaring.

- Saker byts ut och förlorar snabbt sin betydelse. Därför funderade vi över hur en produkt skulle kunna ge uppmärksamhet till något genom en ny inramning. Bland annat inspirerades vi mycket i offentliga miljöer och butiker där produkter ständigt skyltas och visas upp, och tittade mycket på piedestaler vars syfte är just att förhöja det som adderas till den, säger Lisa Lindh och Celine Strömbäck.

Designtorget och formstudenterna Lisa Lindh och Celine Strömbäck fattade tycke för varandra våren 2017. I samarbete med Beckmans Designhögskola, i kursen Småskalig produktion, presenterades första prototyperna i en utställning i Designtorgets flaggskeppsbutik. Kort därefter tog designsamarbetet fart och UNIT tas nu upp i produktion med tillverkning i Kungsör.

- Inför samarbetet med Beckmans gick vi in med förhoppningen om att projektet skulle öppna upp för möjligheter till ett eller flera långsiktiga samarbeten med nya formgivare. Förutsättningarna för detta är flera parametrar, som hållbarhet inom produktion och ekonomi, likväl som form och funktion. Att det nu blir "på riktigt" känns otroligt kul både för oss och för formgivarna, att vi kan fånga upp ny svenska design i ett så tidigt stadie som redan innan examen, säger Amanda Hasselström, Creative Director, Designtorget.

Handla din UNIT här.