Terese Alstin & Anna Haupt Cykelhjälm Hövding 2.0

2 995 kr
Den här produkten finns i lager
Betala 128 kr/månad

Hövding - cykelhjälmen med inbyggd airbag är det säkraste valet för stadscyklisten! Studier från Stanford University visar att Hövding ger 8x bättre skydd mot skallskador jämfört med traditionella cykelhjälmar.

Kort fakta:
- 3 gånger bättre stötupptagningsförmåga än den näst bästa hjälmen i Folksams test 2012
- tål flera slag utan att spricka som vanliga hjälmar kan göra
- 10 timmars batteritid i aktivt läge
- uppblåst läge på 0,1 sekund
- skyddar större delar av huvudet jämfört med vanliga hjälmar

Köp Solid självriskeliminering 1 år för 249:- och få en ny Hövding utan kostnad om hjälmen utlöses i samband med olycka.

Hövding är en cykelhjälm olik allt annat som finns på marknaden idag. Hövding är en krage som cyklisten bär kring halsen. Kragen innehåller en hopvikt airbag som blir synlig först när man hamnar i en olycka. Airbagen är utformad som en huva som omsluter och skyddar cyklistens huvud. Utlösningsmekanismen styrs med hjälp av sensorer som registrerar den onormala rörelsen hos cyklisten vid en olycka. Själva kragen är den synliga delen av uppfinningen. Hövding är en praktisk accessoar som är enkel att ta med, som är snygg och diskret i sin utformning, samtidigt som den räddar ditt liv. En ergonomisk, behändig hjälm som uppfyller alla säkerhetskrav, samtidigt som den är diskret och smälter in med dina övriga kläder.

De allra flesta svenska stora försäkringsbolag ersätter vi hemförsäkringen, när försäkringstagare har råkat ut för en cykelolycka med sin Hövding på. De flesta av försäkringsbolagen ersätter även utan åldersavdrag. Även andra mindre försäkringsbolag kan ersätta hjälmen vid skada - hör med ditt bolag och dubbelkolla!

OBS! Hövding cykelhjälm får ej användas av personer under 15 år.

Storleksguide:
Halsomkrets mindre än 36 cm: small. Halsomkrets 34-42 cm: medium. Halsomkrets 38-45 cm: large.

För funktionens/säkerhetens skull spelar passformen ingen roll. Du som ligger på gränsen mellan storlekarna med kort hals bör välja den större av storlekarna medan du med lång hals bör välja den mindre.

Läs mer
Produktdetaljer
Designer
Terese Alstin & Anna Haupt
Färg
Svart
Leverans & returer

Vi har alltid fraktfritt vid köp över 499 kr.

Du väljer leveranssätt i kassan. Standardleverans sker vanligtvis med PostNord. Större möbler levereras med DHL. Vid kvällsutkörning sker leverans mellan 17-21.

Leveranstid 2-5 arbetsdagar. Gäller ej beställningsvaror eller Stringhyllor, där leveranstid är ca en vecka. För mer information om din Stringleverans, klicka här.

Vi har alltid öppet köp 30 dagar. Gäller ej beställningsvara, nedsatta varor, eller produkt som är specialtillverkad för kund. Varan ska ligga i sin originalförpackning och vara oanvänd och i nyskick. Glöm inte att skicka med din följesedel.

Returadress: Designtorget e-handel, Box 4015, 171 04 Solna.

Designer

Cykelhjälmen Hövding har sitt ursprung i grundarna Anna Haupts och Terese Alstins examensarbete i industridesign vid Lunds Universitet 2005. Idén att utveckla en ny typ av cykelhjälm uppkom i samband med införandet av en lag om obligatorisk cykelhjälmsanvändning...

Läs mer

Terese Alstin & Anna Haupt