SE/SEK

Craft Studio

CRAFT STUDIO formger och producerar produkter i betong eller i andra naturmaterial och deras vision är att erbjuda produkter med en symbios mellan material, funktion, livslängd, tillverkning och formspråk. All produktion sker för hand i Sverige med lokala och ansvarsfullt valda material. CRAFT STUDIO ägs och drivs av Anna Christians och Josefin Pålsson.

Formgivaren Anna Christians har under många år arbetat med naturmaterial och betong i sitt skapande. Hon har designat och tillverkat möbler, inredningsdetaljer och bruksföremål för hem, trädgård och offentlig miljö. Under 2012 lanserade Anna sin första kollektion av betongprodukter med bl.a. askar, ljusstakar och fat. Josefin, duons andra hälft, har mestadels designat och tillverkat produkter i keramik och silver men har sin främsta erfarenhet inom marknadsföring och försäljning från olika branscher.

"Tekniken att marmorera med betong har jag utvecklat under en tid - jag hittade mina gamla marmorerings och ådrings-penslar i ateljén och tänkte att jag måste testa detta i en ny tappning. Mina alster har ofta en tidlös och enkel form men har många gånger flera funktioner och användningsområden. Som för exempel ljusstakarna som fungerar med 3 typer av ljus, kan användas som äggkopp eller som blomkruka till en liten succulent. I och med marmoreringarna blir varje produkt helt unik." -säger Anna Christians.