Bok To Complete a Collection

465 kr
Den här produkten finns i lager

Hur ser 15 års konstnärskap ut i bokform? Det får vi svar på i Gustaf Nordenskiölds första bok som sammanfattar just det - hans konstnärsskap genom åren.

Boken To Complete a Collection är en retrospektiv över de cirka 15 år Gustaf Nordenskiöld arbetat med konst. I boken presenterar han sina verk utan hierarkier, som en etnografisk samling – med koncentration på tydliga bilder. Strävan har varit att boken skall bli som ett arkiv. Verken är belysta textmässigt från tre olika håll, av Johanna Gustafsson Fürst, Thomas Olsson och Andreas Nobel. Boken är formgiven av Johannes Molin och Nordenskiöld själv, där de har arbetat med att hitta tydliga synliga metoder för formgivningen.

Gustaf Nordenskiöld arbetar både som keramiker, konstnär och designer. Som produktdesigner formger han bruksföremål i keramik, glas, textil och metall.

Ofta låter Nordenskiöld tillverkningssättet bli en viktig del av uttrycket i den färdiga produkten. På så sätt lämnas spår av processen i objektet, föremålets egen historia, som ett minne av dess tillkomst. Denna metodorienterade process kan ta sitt uttryck i objekt, designföremål eller i en dokumenterad performance.

Gustaf Nordenskiöld har uppmärksammats med ett flertal utställningar såväl i Sverige som utomlands. Han finns representerad på Nationalmuseum, Röhsska museet, Malmö konstmuseum, ASU Art Museum i USA och Vallauris Ceramics Museum i Frankrike.

Läs mer
Produktdetaljer
Material
Papper
Färg
Blå
Leverans & returer

Vi har alltid fraktfritt vid köp över 499 kr.

Du väljer leveranssätt i kassan. Standardleverans sker vanligtvis med PostNord. Större möbler levereras med DHL. Vid kvällsutkörning sker leverans mellan 17-21.

Leveranstid 2-5 arbetsdagar. Gäller ej beställningsvaror eller Stringhyllor, där leveranstid är ca en vecka. För mer information om din Stringleverans, klicka här.

Vi har alltid öppet köp 30 dagar. Gäller ej beställningsvara, nedsatta varor, eller produkt som är specialtillverkad för kund. Varan ska ligga i sin originalförpackning och vara oanvänd och i nyskick. Glöm inte att skicka med din följesedel.

Returadress: Designtorget e-handel, Box 4015, 171 04 Solna.