Barolo / Mårtensson

Margot Barolo och UIrika Mårtensson driver tillsammans varumärket Brave Production.

Med stor omsorg och transparens driver de en egen produktion med föremål. Ambitionen är att tillverka produkterna i ett fåtal fabriker och nära samarbete som möjliggör en holistisk syn på hela processen. Sedan 2013 har de också börjat ta in andras design.

Margot Barolo är formgivare med en bakgrund från Beckmans och Konstfack. Hon har under åren arbetat med några av Sveriges främsta företag och parallellt drivit en egen produktion. Barolo har alltmer de senaste åren fördjupat sig i frågor och utmanat bilden av produktion, svensk konstindustri och vår värdering av människor och produkters tillkomst.

Ulrika Mårtensson är formgivare och textilkonstnär, utbildad på arkitektskolan vid Lunds Tekniska Högskola och på Textil, Konstfack. Mårtensson arbetar både med frilansuppdrag, materialutveckling och konstnärliga gestaltningsuppdrag. Hon har särskilt ägnat sig åt storskaliga textila verk samt utvecklingsarbete av ljudabsorberande textil både för företag och i samband med offentliga gestaltningsuppdrag.