Ekobo Barnservis bambu blå

295 kr
Den här produkten finns i lager

Barnservis tillverkad av 100% återvinningsbart och nedbrytbart material: bambufibrer och växtcellulosa. Perfekt som doppresent eller till nyblivna ettåringen.

Samtliga produkter från Biobu by Ekobo kommer från fabriker som tillverkar ätpinnar i bambu. Under produktionen av ätpinnarna bildas sågspån som tas tillvara, och som utgör basen i Ekobos produktion. Ingen bambu behöver således skördas vid tillverkningen.

För att forma sågspånen till en färdig produkt tillsätts vatten, färgpigment och ett bindemedel. Bindemedlet är ett flytande melamin vid namn A-5 Food Safe Melamine Binder. Detta bindemedel är testat och helt godkänt för att användas till produkter som kommer i kontakt med mat.

Ekobo har låtit testa samtliga av sina produkter för att vara helt säkra på att deras kunder inte tar skada av produkterna. Testerna har gjorts på erkända laboratorier och har visat att produkterna endast kan ”läcka” då de utsätts för temperaturer över 100° i mer än 90 minuter. Man rekommenderar även att inte sätta in produkterna i mikro eftersom de då kan ändra form. All övrig användning är ok och ger inte ifrån sig några skadliga ämnen.

Produkterna är helt fria från BPA och BPS och är inte belagda med någon ytbehandling, som traditionella melaminprodukter är.

Tallrik: 18 cm i diameter, höjd 2,5 cm; skål: 14,5 cm i diameter, höjd 5 cm; mugg: 8 cm i diameter, höjd 8 cm; sked: 14 cm. Se andra delar i serien nedan.

Produktdetaljer
Material
Bambu
Färg
Blå
Designer
Ekobo
Leverans & returer

Vi har alltid fraktfritt vid köp över 499 kr.

Du väljer leveranssätt i kassan. Standarsleverans sker vanligtvis med PostNord. Större möbler levereras med DHL. Vid kvällsutkörning sker leverans mellan 17-21.

Leveranstid 2-5 arbetsdagar. Gäller ej beställningsvaror eller Stringhyllor, där leveranstid är något längre. För mer information om din Stringleverans, klicka här.

Alltid öppet köp 30 dagar. Gäller ej beställningsvara, nedsatta varor eller produkt som är specialtillverkad för kund. Varan ska ligga i sin originalförpackning och vara oanvänd och i nyskick. Glöm inte att skicka med din följesedel.

Returadress: Designtorget e-handel, Box 4015, 171 04 Solna.

Designer

Franska Ekobo är ett miljömedvetet företag som kombinerar modern estetik med socialt ansvar. De producerar moderna och hållbara hushållsprodukter av det förnyelsebara materialet bambu, och sedan starten 2003 har företagets fokus utvecklats från ...

Läs mer

Ekobo