Årets snällaste julklapp?

Nu lanserar vi bokstället Boktomten av Julia Sthillert. Boktomten är det nya vilostället för godnattsagan eller favoritromanen på nattduksbordet, skrivbordet eller i bokhyllan som hjälper dig hålla koll på var i boken du befinner dig. Boktomten tillverkas för hand av Uppsala Stadsmissions sociala företagt Hantverksslussen vilket skapar fler arbetstillfällen för människor i utsatthet för varje såld produkt.

Inspirationen till boktomten fick Julia Sthillert av gamla sagoväsen som man trodde på förr i tiden. Man såg dem aldrig men visste att de fanns med oss och gömde sig när vi tittade.

- Tomtefenomenet kommer ursprungligen ur sagor och därför kändes det så självklart att den skulle bo i en saga under en bok. Boktomten är inte så stor och ganska blyg. Älskar böcker och bor gärna i dem. Gömmer sig i sina favoritgömmor, låtsas som att den inte syns och inte finns, säger designern Julia Sthillert.

- I mina ögon fungerar den utmärkt för barn och som viloställ för godnattsagan, men även för vuxna och läsning vid sängen. Jag själv brukar ha min ipad eller mina anteckningsböcker på den vid mitt skrivbord, avslutar Julia Sthillert, designer.

 


Boktomten tillverkas för hand av Uppsala Stadsmissions sociala företag Hantverkslussen vilket innebär att ju fler boktomtar som säljs, desto fler boktomtar behöver produceras och fler nya arbetstillfällen skapas för människor med stora utmaningar i arbetslivet.

UPPSALA STADSMISSION
Uppsala Stadsmission arbetar med både akut hjälp till människor som behöver det och med långsiktigt stöd till den som vill förändra sitt liv i positiv riktning. Stadsmissionen vill stödja människor till ett värdigt liv fullt med hopp och livsglädje. Vi vill få dem att känna sig sedda och respekterade. I våra verksamheter erbjuder vi sociala sammanhang, en möjlighet att prata med människor i samma situation och skapa nya relationer. Vi förnyar och utvecklar våra verksamheter efter rådande behov och tillgängliga resurser. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv och känna tillhörighet i samhället.

HANTVERKSSLUSSEN
Uppsala Stadsmissions sociala företag Hantverksslussen
erbjuder människor som står utanför arbetsmarknaden
arbetsinriktad rehabilitering och arbetsträning i finsnickeri. De arbetstränade får stöd med rutiner och strukturer i
vardagen samtidigt som de utför meningsfulla arbetsuppgifter. Hantverkslussen kan även erbjuda kortare anställningar på ett år som ett sista steg i rehabiliteringsarbetet.