SE/SEK

Aktuellt

104 artiklar Visa 24
 1. Designtorget utser nästa stjärnskott: Designstudion Unna Trä & nyheten Satellit

  Designtorget utser nästa stjärnskott: Designstudion Unna Trä & nyheten Satellit

  Designtorget presenterar designstudion Unna Trä och spegeln Satellit – årets vinnare av Jurydagen 2019 hos Designtorget. Satellit är formgiven med enkelhet i både estetik och funktion, utan onödiga finesser. I sitt stativ är Satellit en självklar bordsspegel som kan vinklas åt alla håll men kan även enkelt lyftas av och användas som en handspegel.

  Read More

 2. Jordnära design från DBKD

  Jordnära design från DBKD

  DBKD:s design kännetecknas av enkla former, lekfulla detaljer och dämpade toner, alltid med hållbarhet och funktion i fokus. Det är tydligt i deras senaste kollektion Mist

  Read More

 3. Jubileumshylla från String formgiven av Mats Theselius

  Jubileumshylla från String formgiven av Mats Theselius

  Ikoniska hyllsystemet String firar 70 år och lanserar i samband med det en limiterad upplaga formgiven av Mats Theselius. 

  Read More

 4. Årets adventskalender är här!

  Årets adventskalender är här!

  Den 27 september lanseras årets upplaga av Teadventskalendern och Kaffeadventskalendern från Göteborgsbaserade företaget NABO. Adventskalendrarna släpps i både svensk och engelsk upplaga för alla som vill provsmaka en ny sorts te eller kaffe varje dag fram till jul.

  Read More

 5. Vi välkomnar Craft Studio

  Vi välkomnar Craft Studio

  Craft Studios ljusstakar och fat är tillverkade i Sverige med en unik marmorteknik som formgivaren Anna Christanns har bearbetat under många års testning.

  Read More

 6. Nio nya designtalanger lanserar exklusivt på Designtorget

  Nio nya designtalanger lanserar exklusivt på Designtorget

  För att stödja ny svensk design och lokal produktion har Designtorget låtit designtalanger vid eXpression Umeås utbildning Summer eXpression 19 formge en produkt. Onsdag 25 september lanseras produkterna exklusivt för Designtorget i en mycket begränsad upplaga. Samtliga produkter är tillverkade hos lokala producenter i Umeå-regionen.

  Read More

 7. Doftljus med inspiration från naturen

  Doftljus med inspiration från naturen

  Ur en önskan att leva mer hållbart utan att behöva välja bort vackra ting startades Quod. De lanserar nu en serie doftljus där varje ljus kan återanvändas efter ljuset brunnit ut, som dekorativ förvaring eller en vas.

  Read More

 8. Hövding 3 - En svensk innovation

  Hövding 3 - En svensk innovation

  Världens säkraste cykelhjälm är inte en hjälm. Hövding 3 är en airbag för cyklister som man bär runt halsen i form av en krage. Nu lanseras den i en uppdaterad variant.

  - 8 x bättre skydd än traditionella cykelhjälmar
  - Justerbar storlek
  - Bluetooth-uppkoppling

  Read More

 9. Nytt varumärke - You & Young

  Nytt varumärke - You & Young

  Vi välkomnar ljusstakar från You & Young till sortimentet. En serie glasprodukter framtagna av etablerade designern Jon Eliason.

  Read More

 10. Förvaringsguide

  Förvaringsguide


  Fungerande förvaring skapar en lugnare vardag. Optimera din förvaring efter behov och ge samtidigt inredningen ett lyft.

  Read More

 11. Konstfack tolkar Marianne Westman

  Konstfack tolkar Marianne Westman

  Konstfacks elever tolkar Rörstrands Marianne Westman- i tribut till Marianne Westman

  Read More

 12. Munblåsta glaskupor till Clamp Tray

  Munblåsta glaskupor till Clamp Tray

   Nu välkommnar vi de munblåsta glaskuporna från Navet. Kuporna passar på de populära sidoborden Clamp Tray som fungerar som en extra avställningsyta. Clamp Trays fästs enkelt på fönsterkarmen eller bordsskivan med hjälp av en skruvklammer.

  Read More

 13. Designtorget lanserar Design Map Stockholm

  Designtorget lanserar Design Map Stockholm

  Designtorget inleder ett samarbete med designbutiker i Stockholm för att nå fler internationella besökare som vill upptäcka skandinavisk design. Nu lanseras Design Map Stockholm – en guide till skandinavisk design. Kartan kommer finnas hos Designtorget, Svenskt Tenn, Malmstenbutiken, Skultuna, Nividas, Iris Hantverk, Sandqvist och CQP för att ge varandra dragkraft, förhöja kundupplevelsen och stärka Stockholm som designdestination.

  Read More

 14. Comb-Over klocka från TRIWA

  Comb-Over klocka från TRIWA


  Det svenska klockmärket TRIWA lanserar en limited edition nyhet som föreställer USAs presedent Donald Trump. Klockan var från början ett första aprilskämt från klockföretaget- men tack vare den enomt postiva responsen bestämde sig TRIWA för att sätta klockan i produktion.

  Read More

 15. Inred med trä

  Inred med trä

  Det finns flera fördelar med att inreda med trä, både för djur, människor och deras omgivning. Hemmet blir mer ombonat, miljövänligt och trä bidrar dessutom till en ökad livskvalitet då det har både lugnande och luftrenande egenskaper. Tack vare sina många användingsområden är det enkelt att inreda med trä både utomhus och inne.

  Read More

 16. Ansök till Jurydagen 20 augusti

  Ansök till Jurydagen 20 augusti

  Du har chansen att vinna en marknadsplats i butik & online till ett värde av 50.000 kronor. Tisdag 20 augusti kan alla som har en färdig produkt, design eller innovation ansöka till Designtorgets jury.

  Read More

 17. Skapa din egen värld med Washitejp

  Skapa din egen värld med Washitejp

  Släpp lös fantasin i barnens sovrum och skapa din egna värld. Det enda som behövs? Lite washitejp och en dos kreativitet.

  Read More

 18. Helena Lyth tipsar inför sommarresorna

  Helena Lyth tipsar inför sommarresorna

  Inredningsprofilen Helena Lyth har nyligen tågluffat med sin familj till Berlin och Paris. På Designtorget hittade hon mycket av det hon var på jakt efter inför resan. Här tipsar hon inför sommarresorna för både vuxna & barn.

  Read More

 19. Designtorget lanserar e-handeln internationellt

  Designtorget lanserar e-handeln internationellt

  Designtorget fortsätter sin e-handelssatsning och lanserar Designtorget.com internationellt. Till en början blir e-handeln tillgänglig för samtliga länder inom EU men planeras att öppna för ytterligare marknader framöver.

  Read More

 20. Sällskapsspelet Hållbara Hushållet

  Sällskapsspelet Hållbara Hushållet

  Mer aktuellt än någonsin; Hållbara Hushållet är ett samarbetsspel för familjen eller vännerna där ni gemensamt ska sänka era koldioxidutsläpp för att nå klimatmålet på två ton per år. Få din egen porträttbild till sällskapsspelet när du förbeställer senast den 7/5/2019.

  Read More

 21. Helena Lyth stylar stumpastaken till påsk

  Helena Lyth stylar stumpastaken till påsk

  Produkter som fyller olika funktioner är ett av Helena Lyths största intressen. Vi utmanade henne att använda design klassikern Stumpastaken till sitt påskpynt och resultatet blev ett multifunktionellt serveringsfat

  Read More

 22. Designtorget välkomnar konstnären Isolina Fedel och varumärket Monjoi till familjen

  Designtorget välkomnar konstnären Isolina Fedel och varumärket Monjoi till familjen

  Maskeringstejp och akrylfärg väckte en idé som blev startskottet för konstnären Isolina Fedels alldeles egna konstform. Med hjälp av en särskild tejpteknik skapar hon exklusiva art prints för sitt eget varumärke Monjoi. Nu lanseras nyheten Swedish Views hos Designtorget. Kollektionen presenteras i tre motiv inspirerade av olika delar i Sverige.

  Read More

 23. Sju vinstchanser för Adam Berit i årets Guldäggsnomineringar

  Sju vinstchanser för Adam Berit i årets Guldäggsnomineringar

  I veckan presenterade Komm (Sveriges Kommunikationsbyråer) de 102 bidrag som är nominerade till Sveriges mest prestigefyllda reklamtävling. En knapp tredjedel av nomineringarna är för kampanjen "Adam Berit", en kampanj man tog fram i samarbete med ANR BBDO för Rättviseförmedlingen och Fredrika Bremer-förbundet.

  Read More

 24. Krås –ett ikoniskt bruksföremål i ny skrud

  Krås –ett ikoniskt bruksföremål i ny skrud

  Designtorget satsar på egen produktion & presenterar årets första designsamarbete. Nu lanseras glasserien Krås formgiven av Straight Design Studio för Designtorget – en modern hyllning till det klassiska höganäskruset.

  Read More

 25. Nu kan du ansöka till Designpriset 2019

  Nu kan du ansöka till Designpriset 2019

  Ansökan till det årliga Designpriset av Uppsala Stadsmission i samarbete med Designtorget och Malmstensbutiken är öppen!

  Read More

 26. Så möblerar du mer hållbart

  Så möblerar du mer hållbart

  Med tiden förändras behoven i våra hem och vi behöver ibland hitta andra lösningar och inreda på nya sätt. För att vi ska kunna leva mer hållbart har vi möbler med flera funktioner som kan varieras vartefter dina behov förändras och förhoppningsvis leva tillsammans med dig en lång tid framöver.

  Read More

 27. Designtorget & Klässbols Linneväveri samarbetar för att främja textilt hantverk

  Designtorget & Klässbols Linneväveri samarbetar för att främja textilt hantverk

  För tredje året i rad får textilstuderande från den anrika textilhantverksskolan Handarbetets Vänner Skola i uppdrag att ta fram produkter för Designtorget. I år går även den kunliga hovleverantören Klässbols Linneväveri in som samarbetspartner. 11 nya mönsterbilder framtagna av textilstudenterna tillverkas av Klässbols och lanseras hos Designtorget i begränsad upplaga om 20 exemplar av varje handduk.

  Read More

 28. Är den omtalade doftklossen ett skämt?

  Är den omtalade doftklossen ett skämt?

  Nej...produkten Doftkloss Skog är ett resultat av att formstudenterna Karl Bern & Ebba Ipsen från designskolan Konstfack vill sätta vår svenska skog på kartan och uppmärksamma oss om att skogen har ett större värde än att fungera som virke.

  Read More

 29. 19 designtalanger ställer ut hos Designtorget

  19 designtalanger ställer ut hos Designtorget

  Inför Stockholm Design Week presenterar Designtorget årets samarbete mellan formprogrammet på Beckmans Designhögskola och industrilinjen på Konstfack: en bit av Skandinavien som får följa med hem. 10 nya produkter av 19 designtalanger lanseras i begränsad upplaga hos Designtorget Kulturhuset och online.

  Read More

 30. Guide: Så inreder du med rätt belysning

  Guide: Så inreder du med rätt belysning

  Att hitta rätt lampa för rätt behov kan vara en djungel. Börja med att ta reda på vilket sorts ljus du behöver för att enklare kunna välja rätt lampa därefter.

  Read More

 31. Vernissage 31 jan | Designtorget x Beckmans Designhögskola x Konstfack

  Vernissage 31 jan | Designtorget x Beckmans Designhögskola x Konstfack

  Välkommen till vernissage i samarbete med Beckmans Designhögskola, Konstfack och Designtorget.

  Read More

 32. Ytterligare tre kreatörer illustrerar för ökad jämställdhet

  Ytterligare tre kreatörer illustrerar för ökad jämställdhet

  I november 2018 premiärlanserades posterkollektionen Adam Berit - fem forgivares tolkningar av Rättviseförmedlingen och Fredrika Bremerförbundets förslag på ett nytt bokstaveringsalfabet. Nu lanseras tre nya illustrationer hos Designtorget av ytterligare tre kreatörer; Louise Watkins, Gaia Padovan & Bitte Andersson som var och en tolkat alfabetet för ökad jämställdhet och representation.

  Read More

 33. 7 steg till ett glänsande hem

  7 steg till ett glänsande hem

  Det är dags att städa ut julen och ge hemmet en ren och fräsch start på det nya året. Med några enkla knep och med rätt verktyg gör vi hemmet redo för ett nytt år. Vi välkomnar året med stil och med ett glänsande hem.

  Read More

 34. Tre nya varumärken till Designtorget

  Tre nya varumärken till Designtorget

  Nu välkomnar vi tre nyetablerade varumärken till Designtorget från svenska entreprenörer och formgivare.

  Designtorget främjar ny skandinavisk design och innovation. För våren presenteras tre nyetablerade varumärken - Sot, Under Your Skin och MYYA grundade av svenska entreprenörer och formgivare. Samtliga kommer att säljas i Designtorgets butiker och online.

  Read More

 35. Boksignering Gert Wingårdh | 6 dec Designtorget Vallgatan - Göteborg

  Boksignering Gert Wingårdh | 6 dec Designtorget Vallgatan - Göteborg

  Designtorget bjuder in till en kväll tillsammans med arkitekten och författaren Gert Wingårdh i butiken på Vallgatan 14 i Göteborg. Ta chansen att få en signerad bok till nära och kära inför jul.  

  Read More

 36. Årets snällaste choklad

  Årets snällaste choklad

  Göteborgsbaserade företaget Nabo har kombinerat vykortets funktion med chokladkakan. Nu lanserasGoklad hos Designtorget, fylld med vegansk choklad i olika smaker. Gokladen är omsluten av en förpackning med olika budskap som låter avsändaren fylla i en personlig hälsning till mottagaren. För varje såld Goklad går en del av vinsten till Ung Cancers verskamhet. Addera två frimärken och du har ett vykort som både smakar och gör gott.  

  Read More

 37. NYHET! Ett hus fullt av fel - Wingårdhs grund till framgång

  NYHET! Ett hus fullt av fel - Wingårdhs grund till framgång

  Nu lanseras Villa Hansson hos Designtorget. Villa Hansson är Gert Wingårdhs första hus. Och herr Hansson som beställt huset litar på honom till hundra procent. Det här ska bli något helt nytt, aldrig tidigare skådat. Men den unge arkitekten är helt oprövad och djupt okunnig … Allt bäddar för en total katastrof.

  Read More

 38. Adam Berit - Posterkollektionen som bokstaverar för jämställdhet

  Adam Berit - Posterkollektionen som bokstaverar för jämställdhet

  Designtorget välkomnar formgivarna Tom Hedqvist, Sara Edström, Göran Söderström, Nathalie Ruejas Jonson och Owe Gustafson till sortimentet. I samband med initiativet Adam Berit – ett förslag på ett nytt bokstaveringsalfabet från Rättviseförmedlingen och Fredrika Bremer Förbundet – har formgivarna gjort sin egen tolkning av alfabetet. Resultatet är en exklusiv kollektion posters för dem som vill börja bokstavera för ökad jämställdhet och representation.

  Read More

 39. Årets snällaste julklapp?

  Årets snällaste julklapp?

  Nu lanserar vi bokstället Boktomten av Julia Sthillert. Boktomten är det nya vilostället för godnattsagan eller favoritromanen på nattduksbordet, skrivbordet eller i bokhyllan som hjälper dig hålla koll på var i boken du befinner dig. Boktomten tillverkas för hand av Uppsala Stadsmissions sociala företagt Hantverksslussen vilket skapar fler arbetstillfällen för människor i utsatthet för varje såld produkt.

  Read More

 40. Designtorget Fars dag Sessions: Tattoo Ink Pop-up

  Designtorget Fars dag Sessions: Tattoo Ink Pop-up

  Torsdag 8 november och lördag 10 november tar Tattoo Ink plats hos Designtorget på Götgatan i Stockholm. Under två sessioner har du som handlar din gåva inför fars dag 11 november möjlighet att få en gratis tatuering på plats i butiken. Välkommen in!

  Read More

 41. 9 säkra presenttips till fars dag

  9 säkra presenttips till fars dag

  Fira pappa på söndag 11 november Beställ dina gåvor online senast 6 november för garanterad leverans innan fars dag

  Read More

 42. Fyra nya talanger till Designtorget

  Fyra nya talanger till Designtorget

  Under september månad tar Uminova Summer eXpressions senaste talanger plats hos Designtorget. Samtliga produkter är ett resultat av ett sexveckorsprojekt, från idé till färdig produkt. Som samarbetspartner vill Designtorget att projektet ska bli tillgängligt för fler och underlätta för formgivarna att nå ut med sin idé, innovation och design. 

  Read More

 43. Ny mötesplats lanseras hos Designtorget

  Ny mötesplats lanseras hos Designtorget

  Designtorget lanserar Designtorget Sessions för att ge formgivare, varumärken och designintresserade kunder en mötesplats att träffas på. I samarbete med varumärken och formgivare kommer Designtorget att bjuda in till konceptet återkommande för att ge ökad transparens mellan kund och varumärke samt erbjuda en ökad kundnytta i Designtorgets butiker.

  Read More

 44. Nyöppning Götgatan | Stockholm Design Week 2018

  Nyöppning Götgatan | Stockholm Design Week 2018

  I samband med Stockholm Summer Design Week 2018 i augusti firade vi in vår nyöppnade butik på Götgatan 31 i Stockholm. Under kvällen lanserade vi nyheter från Stockholmsbaserade designern Joanna Günther, serverade drinkar i sällskap av Swedish Tonic. Alla kunder fick med sig ett självporträtt, tecknat av illustratören BahKadisch som var på plats och förgyllde kvällen.

  Read More

 45. 11 steg till en härlig sommarstuga

  11 steg till en härlig sommarstuga

  11 steg till en härlig sommarstuga Med några enkla medel gör vi sommarstugan redo för en ny säsong. Ut med gammalt damm och för in somriga dofter av humle och ekmossa. Men glöm inte bort att ha lite roligt också!

  Read More

 46. Firandet fortsätter! 10 presenttips för sommarens högtider

  Firandet fortsätter! 10 presenttips för sommarens högtider

  Vi vet hur lång tid det kan ta att hitta rätt gåva. Vi har valt ut några favoriter som garanterat kommer uppskattas inför nästa bröllop, dop eller sommarfest.

  Read More

 47. 12 tips till Midsommarfesten

  12 tips till Midsommarfesten

  Vi firar gärna Midsommarafton med somriga dekorationer, snapsservetter och kläder som passar alla väder. Har du allt du behöver?

  Read More

 48. Swedish Ninja lanseras hos Designtorget

  Swedish Ninja lanseras hos Designtorget

  Formgivaren Maria Gustavsson grundade designstudion Swedish Ninja 2007 och startade nästan tio år senare även egen produktion. Nu tar Swedish Ninja nästa steg och lanseras hos Designtorget som första betydande återförsäljare på den svenska marknaden. Gemensamt vill de göra Swedish Ninja mer lättillgänglig för en publik som vill upptäcka ny skandinavisk design.

  Read More

 49. Karin & Gert Wingårdh lanserar boken Kristina hos Designtorget - Hur en arkitekt tänker i kokboksformat

  Karin & Gert Wingårdh lanserar boken Kristina hos Designtorget - Hur en arkitekt tänker i kokboksformat

  På lördag 12 maj kl.13.00-14.00 lanserar Karin & Gert Wingårdh den nya boken KRISTINA hos Designtorget Kulturhuset i Stockholm. Besök oss för att höra Gert Wingårdh presentera den nya boken, få möjlighet att ställa frågor och ta chansen att få din egen bok signerad. Perfekt gåva till vårens bröllop, examensfiranden och födelsedagar.

  Read More

 50. Designtorget teamar upp med butiker i Göteborg

  Designtorget teamar upp med butiker i Göteborg

  Inför vårens handel gör butiker på Vallgatan i Göteborg en gemensam insats. Onsdag 9 maj bjuder Designtorget tillsammans med nio aktörer in till Vallgatans After Work Shopping för att ge varandra dragkraft, förhöja kundupplevelsen och skapa ett mervärde i kvarteret.

  Read More

 51. Guide: Bind din egen kransring i fem enkla steg

  Guide: Bind din egen kransring i fem enkla steg

  Nu är det hög tid att börja planera dukningen för vårens fester, examensfiranden och tillställningar. Med en kransring ger du snabbt och enkelt dukningen en extra festlig stämning.

  Read More

 52. Nu öppnar ansökan till årets Designpris

  Nu öppnar ansökan till årets Designpris

  Fram till 30 juni kan formstudenter och designers ansöka till Uppsala Stadsmissions årliga Designpris. Det vinnande bidraget utses hösten 2018. Utmärkelsen innebär att vinnaren får sin design producerad av Uppsala Stadsmissions sociala företag Hantverksslussen samt förses med två betydande återförsäljare, Designtorget och Malmstensbutiken.

  Read More

 53. 7 inredningstips till påsk

  7 inredningstips till påsk

  Påskhelgen närmar sig och förberedelserna är i full gång. Vill du satsa på klassiskt påskpynt eller använda dig av mer tidlösa inredningsdetaljer? Vi har samlat våra favorittips för att skapa en härlig påskstämning hemma.

  Read More

 54. Designtorget välkomnar ny småskalig produktion

  Designtorget välkomnar ny småskalig produktion

  Inför keramikern Amanda Tunveds födelsedag skickade sambon in en hemlig ansökan till Designtorget. Fyra månader senare välkomnas nu Amandas design till Designtorgets sortiment och nyheten Ringkon lanseras. Ringkonen är en dekorativ inredningsdetalj som håller reda på dina smycken. 

  Read More

 55. Glasklar nyhet i limiterad upplaga

  Glasklar nyhet i limiterad upplaga

  För våren lanserar Designtorget kollektionen Våg i limiterad upplaga om 23 unika vaser. I samarbete med glaskonstnären Robert Oldergaard är varje vas munblåst och handdriven i glashyttan Oldergaarden på Öland. Namnet Våg kommer från vasens organiska form som ger förnimmelser till havet och Östersjöns vågor.

  Read More

 56. Överlevnadskit till sportlovet

  Överlevnadskit till sportlovet

  Har du allt du behöver till vinterns aktiviteter och resor? 

  Read More

 57. Nytt hos Designtorget - Regrow ger nytt liv åt frukt och grönsaker

  Nytt hos Designtorget - Regrow ger nytt liv åt frukt och grönsaker

  Våren 2017 tog Madeleine Nelson fram en produkt för Designtorget i kursen småskalig produktion hos Beckmans Designhögskola. Första prototyperna av Regrow presenterades i begränsad upplaga och sålde slut samma dag. Nu välkomnar Designtorget Regrow till sortimentet, en hållbar design i dubbel bemärkelse, som både minskar matsvinnet och är en väldesignad dekoration för hemmet. 

  Read More

 58. 9 presenttips till alla hjärtans dag

  9 presenttips till alla hjärtans dag

  Årets mest kärleksfulla högtid närmar sig. Har du också tänkt ta tillfället att visa dina nära och kära lite extra omtanke på alla hjärtans dag 14 februari? Vi har valt ut våra favoritgåvor som kommer passa oavsett om du vill uppvakta din älskling, en vän eller ge något fint till dig själv. 

  Read More

 59. Designtorget presenterar årets samarbete med Beckmans Designhögskola

  Designtorget presenterar årets samarbete med Beckmans Designhögskola

  Under sex veckor har andraårets formstudenter på Beckmans designhögskola skapat sitt eget designvarumärke och sin första produkt. I samband med Stockholm Design Week 2018 presenteras resultatet i en utställning i Designtorgets flaggskepsbutik i Kulturhuset i Stockholm och finns till försäljning hos Designtorget. 

  Read More

 60. 7 idéer till ett härligare hemmakontor

  7 idéer till ett härligare hemmakontor

  Förbered dig för det nya året. Vi tipsar om hur du med några enkla medel skapar bättre förvaringsmöjligheter och hur du inreder för att få ett lugnt och harmoniskt skrivbord. 

  Read More

 61. 7 enkla steg till att städa ut julen

  7 enkla steg till att städa ut julen

  Dofter av hyacint, nejlikor och apelsin i all ära men nu är det dags att städa ut julen. Börja smått i några enkla steg för att snabbt skapa ny känsla i hemmet. 

  Read More

 62. Designtorgets 11 favoriter till Lucia

  Designtorgets 11 favoriter till Lucia

  December månad kan vara både förväntansfull och hektisk. Därför har vi valt ut favoriter hos oss som vi tror kan sprida både god stämning och ett härligt lugn inför månadens högtider. 

  Read More

 63. Designtorget lanserar prisbelönt svensk design

  Designtorget lanserar prisbelönt svensk design

  Torsdag 30 november utses vinnaren av Designpriset 2017. Årets utmärkelse tilldelas formgivaren Björn Sundelin för gunghästen Gungel. Gunghästen kommer tillverkas hos Uppsala Stadsmissions sociala företag Hantverksslussen för att skapa fler arbetstillfällen för människor i utsatta livssituationer. Med starkt fokus på form, från konstruktion till funktion, är Gungel tillverkad i 100% björkplywood som enkelt monteras helt utan verktyg eller skruvar. 

  Read More

 64. Ny svensk innovation lanseras hos Designtorget

  Ny svensk innovation lanseras hos Designtorget

  Designtorget välkomnar Stilla Motion – en helt unik produkt på marknaden. Stilla Motion är ett resultat av skandinavisk design och innovation med världsledande teknik. Stilla är inte större än en femkrona, som är uppkopplad till din smartphone eller smartwatch. Du fäster lätt sändaren på väskan, vagnen, cykeln, datorn eller något annat du vill ha uppsikt över. Skulle någon försöka stjäla saken aktiverar sändaren ett larm. Förutom att larmet tjuter blir du notifierad i mobilen omedelbart. 

  Read More

 65. Färgsprakande nyheter från Pretty Paper

  Färgsprakande nyheter från Pretty Paper

  Designtorget lanserar kort och anteckningsböcker från Stockholmsbaserade designstudion Pretty Paper. Den nya kollektionen är illustrerad med gouche-målade motiv, inspirerade av den vibrerande stämningen som infinner sig i slutet av en högsäsong. Årets sista energi som omvandlas till ett fyrverkeri och överflöd av färger, tempo och uttryck.

  Read More

 66. 9 enkla steg till en härlig julstämning!

  9 enkla steg till en härlig julstämning!

  Första advent står snart för dörren. Hur skapar du julstämning hemma? Vi tipsar om några enkla steg till att förhöja mysfaktorn och göra decembermörkret lite ljusare!

  Read More

 67. Designtävling som skapar jobb

  Designtävling som skapar jobb

  För tredje året har Uppsala Stadsmission arrangerat Designpriset för att ge nya formgivare möjlighet att få ut sina idéer på marknaden. 30 november kommer årets Designpris tilldelas formgivaren Björn Sundelin med gunghästen Gungel. Utmärkelsen innebär att Gungel sätts direkt i produktion hos Uppsala Stadsmissions sociala företag Hantverksslussen, vilket skapar fler arbetstillfällen för människor i utsatta livssituationer. I samarbete med Designtorget och Malmstenbutiken förses formgivaren med två betydande återförsäljare och en plattform att synas på.

  Read More

 68. Upplev smaker, design & innovation i Malmö 17 november

  Upplev smaker, design & innovation i Malmö 17 november

  Hur går det egentligen till när en designer tillverkar smycken för hand? Hur fungerar tekniken bakom airbagen Hövding som är 8x säkrare än en traditionell cykelhjälm? Kan man verkligen smaksätta mat med rivlakrits? Hur smakar Teministeriets nya lakritssort?

  Välkommen att träffa våra Malmöbaserade samarbetspartners och formgivare! Provsmaka Teministeriets nya lakrits, se när designern Malin Jansson tillverkar smycken och lär dig mer om svensk innovation som airbagen Hövding och Jens Sandringer från Rivsalt. Fredag 17 november från kl.15.00 i vår butik på Södra Förstadsgatan 9 i Malmö!

  Read More

 69. En ny låga har tänts. Nu lanseras ljusstaken Alia!

  En ny låga har tänts. Nu lanseras ljusstaken Alia!

  Designtorget lanserar ljusstaken Alia av Stockholmsbaserade designföretaget HAHA. Alia består av två former som kan formas och omformas, byggas uppåt och i sidled. Alia bjuder in till interaktivitet och låter användaren skapa sin egen personliga komposition, likväl som den kan placeras minimalistiskt i all sin enkelhet.

  Read More

 70. Guide - 3 smarta förvaringstips

  Guide - 3 smarta förvaringstips

  Har du svårt att hitta rätt förvaring? Ska du satsa på en hylla eller lådor? En designklassiker eller en nyhet? Designtorget guidar dig i tre enkla steg till hur du hittar rätt lösningar för dina behov som är snälla både mot plånboken och miljön.

  Read More

 71. Ett bokstöd? En prydnad? En present?

  Ett bokstöd? En prydnad? En present?

  Våren 2016 presenterade Designtorget och konstnären Anders Årfelt den första miniatyren av Stockholmslejonet. Nu tar de samarbetet vidare och lanserar en Lejoninna, en miniatyr av trafikhindren som finns utplacerade på några av Stockholms gågator. Lejoninnan gjuts för hand i Visby på Gotland.

  Read More

 72. Guide - 3 steg till rätt belysning

  Guide - 3 steg till rätt belysning

  Hitta rätt belysning för rätt behov.. Designtorgets guide till att inreda med belysning hjälper dig i tre enkla steg.

  Read More

 73. Designtorget öppnar pop up café

  Designtorget öppnar pop up café

  Inför kanelbullens dag inleder Designtorget och hantverksbageriet Bröd & Salt ett samarbete. Lördag 30 september öppnar Bröd & Salt en kafédel i Designtorgets flaggskeppsbutik i Kulturhuset i Stockholm. Kafét står öppet fram till kanelbullens dag 4 oktober.

  Read More

 74. Designtorget lanserar UNIT - ett resultat av samarbetet med Beckmans Designhögskola

  Designtorget lanserar UNIT - ett resultat av samarbetet med Beckmans Designhögskola

  Designtorget presenterar UNIT av formstudenterna Lisa Lindh och Celine Strömbäck. Vrid, vänd, lägg eller ställ piedestalen efter behov, enskilt eller i kombination med andra.

  Read More

 75. Naturnära design av YKR

  Naturnära design av YKR

  Designtorget välkomnar arkitekten och formgivaren Yukari Ota till familjen. För sitt eget varumärke YKR presenterar Yukari en kollektion om tre handväskor. Samtliga tillverkas för hand i svenskt björknäver i Bollnäs och säljs exklusivt hos Designtorget i begränsad upplaga.

  Read More

 76. Nytt samarbete - Illustratören Bo Lundberg tolkar Stockholm, Göteborg och Malmö

  Nytt samarbete - Illustratören Bo Lundberg tolkar Stockholm, Göteborg och Malmö

  I samarbete med den ledande illustratören Bo Lundberg lanserar Designtorget en ny kollektion i limiterad upplaga. Nu presenteras vykort, posters, magneter, totebags och signerade prints med motiven ”Stockholm”, ”Göteborg” och ”Malmö” i limiterad upplaga. Idag är Bo Lundberg en av Sveriges främsta illustratörer. En resa som påbörjades redan i barndomen.

  Read More

 77. Designtorget lanserar Designer's Map

  Designtorget lanserar Designer's Map

  Nu lanseras Designer’s Map - en unik guide till smultronställen i Stockholm, personligt utvalda av både etablerade och yngre svenska formgivare som Claesson Koivisto Rune, Broberg & Ridderstråle och Simon Key Bertman.

  Read More

 78. Designtorget nyöppnar på Vallgatan 14 i Göteborg

  Designtorget nyöppnar på Vallgatan 14 i Göteborg

  Designtorgets butik på Vallgatan 14 i Göteborg får ett nytt ansikte. Från och med torsdag 22 juni öppnas dörrarna till ett helt nytt butikskoncept med flera spännande varumärken och nyheter i sortiment, där formgivarna har en mer framträdande plats.

  Read More

 79. Designtorget välkomnar pappersprodukter från designstudion Pretty Paper

  Designtorget välkomnar pappersprodukter från designstudion Pretty Paper

  Bland Designtorgets vårnyheter finns stockholmsbaserade Pretty Papers pappersserie bestående av anteckningsböcker och vykort med gouache-målade motiv inspirerade av växtlighet och platser med dofter. Gouache kommer ursprungligen från latin och betyder ”bevattning” eller ”vattenpöl”, och är en täckande vattenfärg med högre pigmentkoncentration än akvarellfärg. Färgen ger ett intensivt uttryck och ger möjlighet att bearbeta motiv på ett sätt som inte går med akvarell. Pretty Papers unika motiv skapas genom färgfält som först målas på papper och sedan scannas in för att digitalt kombineras till ett vackert mönster. "Våra ...

  Read More

 80. Kökshanddukar - ett öppet vernissage på Designtorget Kulturhuset

  Kökshanddukar - ett öppet vernissage på Designtorget Kulturhuset

  Lin och bomull, tuskaft och kypert. I samarbete med Handarbetets vänners skola visar Designtorget upp kökshanddukar vävda av elever från basåret. Sedan 1700-talet har handduken använts i köket. Vävar speciellt utvecklade för glas, grytor, bakning och händer. Kökshandduken är en bruksprodukt med högt slitage som vid god kvalitet och skötsel håller i generationer. I Sverige vävde under århundraden varje hushåll sina egna handdukar hemma på vintrarna efter att ha odlat linet under sommaren, bearbetat fibrerna och sedan spunnit dem till garn. Idag är trådarna och väven densamma, händerna som väver är andras, hållbarheten viktigare än någonsin ...

  Read More

 81. Designtorget & Beckmans bjuder in till vernissage på Designtorget Kulturhuset!

  Designtorget & Beckmans bjuder in till vernissage på Designtorget Kulturhuset!

  På torsdag den 23:e februari kl. 17:00 slår vi upp dörrarna och bjuder in till vernissage i ett samarbete med Beckmans designhögskola! Platsen är Designtorgets flaggskeppsbutik i Kulturhuset. Temat är Produktdesign & Småskalig produktion. Under sju veckor har eleverna på Beckmans i grupp om två fått skapa sitt eget varumärke och ta fram en egen produkt. Produkterna har eleverna producerat i en upplaga om 10 st, och dessa kommer under en begränsad period att finnas till försäljning i butiken samt i Designtorgets webbshop. "Vi är mycket imponerade över eleverna och deras drivkraft. I dagens samhälle står vi inför stora utmaningar som vi tycker att de har adresserat i detta projekt. ...

  Read More

 82. Designtorget samarbetar med Beckmans för tredje året i rad

  Designtorget samarbetar med Beckmans för tredje året i rad

  Nu går startskottet för årets samarbete mellan Designtorget och Beckmans Designhögskola i kursen Produktdesign & Småskalig produktion. Under sju veckor ska studenterna i par om två utveckla en idé till en färdig produkt under ett eget varumärke. Resultatet presenteras under en vernissage i Designtorgets flaggskeppsbutik i Kulturhuset på Sergels torg och kommer därefter finnas till försäljning under en begränsad tid.   Det är tredje året i rad som Designtorget och Beckmans Designhögskola samarbetar för att ge unga formgivare en möjlighet att redan på ett tidigt stadie arbeta med branschanknuten produktion. Kursen syftar till att förse studenterna med de ...

  Read More

 83. Julklappstips från Designtorgets Creative Director

  Julklappstips från Designtorgets Creative Director

  ÄNTLIGEN JUL! Svensk form och lång hållbarhet är mitt val på julen. Jag vill att mina gåvor skall åldras med värdighet och gärna bli bättre med tiden. Närproducerat med omsorg, i den mån det är möjligt. Funktion, form, material och färg för lång hållbarhet. Jag vill vara stolt över det jag ger bort! 1: För mys året om ger jag stumpastaken till familjen. Jag tycker uppsamling och användning av stearinljusstumpar är grymt! Vi kommer samlas runt den för att spela spel och dricka glögg i jul. 2: En stor investering, men så är det också världens snyggaste och mest säkra cykelhjälm. Den kommer glädja min man varje dag ...

  Read More

 84. Klassiska brädspel - ny spelserie lagom till jul

  Klassiska brädspel - ny spelserie lagom till jul

  Lagom till jul lanserar vi klassiska brädspel i stilren design. Företaget bakom spelen är svenska PrintWorks, och följande spel ingår i serien: - Yatzy: klassiskt tärningsspel med fem tärningar som uppfanns på 1950-talet. Antalet deltagare är obegränsat och vinnare blir den deltagare som uppnått högst poängsumma efter spelets slut. - Schack: ett bräd- och strategispel för två deltagare. Lånordet "schack" härstammar från det persiska ordet shah, som betyder "kung". Spelet anses ofta vara "kungen av strategispel", tillsammans med bridge och go. - Backgammon: ett brädspel för två personer. Spelets grundidé bygger på sannolikhetsberäkningar, där ...

  Read More

 85. Strawbees gästar Nobelfesten!

  Strawbees gästar Nobelfesten!

  Svenska Strawbees har blivit inbjudna att visa upp sin konstruktionsleksak på självaste Nobelgalan! De kommer att bygga modeller på plats i fyra olika temarum på efterfesten. Som en bonus kommer de 2500 gästerna få med sig egna Strawbees-kit hem. Strawbees är ett kreativt startup-företag med civilingenjören Erik Thorstensson och Erik Bergelin i spetsen. Produkten har vunnit flertalet priser, bl a Forbes, Make Magazine och Fast Company. "Vi var så klart både glada och stolta att bli inbjudna till ett sådant prestigefyllt event - och vi ser det som ett kvitto på att våra produkter är både innovativa och uppskattade," säger Strawbees VD Erik Bergelin.   ...

  Read More

 86. Nyheter från Flic

  Nyheter från Flic

  Förra årets julklappssuccé har kommit i nya varianter! Designtorget är glada att återigen vara först med att lansera nyheter från unga talanger. Drygt ett år efter lansering i våra butiker tar vi inför jul in Flic Single Purpose-knappen, där du kan utlösa specifika utvalda handlingar, som t ex ta en selfie, spela musik eller dela din position. ...

  Read More

 87. 24 bitar riktig choklad till jul

  24 bitar riktig choklad till jul

  En bit choklad gör det lättare att komma ur sängen. Året runt hittar du Chokladfabrikens choklad på Designtorget, men till jul har vi, som enda externa återförsäljare, även tagit in deras fantastiska chokladkalendrar. En bit choklad av högsta kvalitet bakom varje lucka. Mjölkchoklad eller mörk choklad, det är frågan. Ekologisk är den hur som helst. För ett par år sedan tog Chokladfabriken i Stockholm för första gången fram egna julkalendrar. En med mjölkchoklad i och en med mörk choklad bakom luckorna. Trots att kvalitetschoklad kostar mer än vad julkalenderchoklad brukar göra blev kalendrarna en succé. Nu är det dags för oss att sälja deras ...

  Read More

 88. Succé för Beckmans-vernissage

  Succé för Beckmans-vernissage

  För andra året i rad ställder eleverna på Beckmans designhögskola ut sina produkter på Designtorget Kulturhuset i Stockholm. Den 12 maj hölls ett vernissage och intresset var stort när eleverna presenterade sina färdiga produkter. Under elva veckor har eleverna fått utveckla sin idé till en färdig produkt och nu finns de alltså till försäljning i vår flaggskeppsbutik. Martin Appelros jobbar Visual Merchandiser på Designtorget och tror att det här samarbetet kan leda till mer i framtiden. "Det är ett behov som fattas och vi på Designtorget vill få in fler produkter från unga formgivare", säger han. Att jobba med nya designers har Designtorget gjort sen starten ...

  Read More

 89. Kvällsevent med Anna Gouteva i Malmö

  Kvällsevent med Anna Gouteva i Malmö

  Hur ska du tänka när du väljer gröna växter inne och ute? Hur får du en dukning att se riktigt proffsig ut? Onsdagen den 11/5 kl 18.30-20 anordnar vi i Malmö-butiken tillsammans med blomsterdekoratör Anna Gouteva en inspirationskurs i plantering och dukning. Du får ta del av Annas fantastiska energi och passion för gröna planteringar och inspireras av dukningar i vårfina toner. Kostanden är 300:- per person och antalet platser begränsad. Biljetter säljs i Malmö-butiken på Södra Förstadsgatan 9. Varmt välkommen!...

  Read More

 90. Designtorget samarbetar med Beckmans igen

  Designtorget samarbetar med Beckmans igen

  Designtorget fortsätter sitt samarbete med Beckmans designhögskola. Kursen handlar om produktdesign och småskalig produktion, och under elva veckor utvecklar studenterna en idé till en färdig produkt. I maj avslutas projektet med vernissage i Designtorgets butik i Kulturhuset i Stockholm. Målet med projektet är att i ett tidigt stadie ge de unga formgivarna en möjlighet att utöva branschanknuten produktion, ett utbyte av kunskap och erbjuda en plattform att synas på. "Som professionell formgivare idag behöver du kunna mer än design. Oavsett om du arbetar som enskild formgivare med egen produktion eller för en uppdragsgivare är en djupare förståelse för hur producerande företag fungerar en ...

  Read More

 91. Nytt bookazine lagom till möbelveckan

  Nytt bookazine lagom till möbelveckan

  Lagom till möbelveckan lanserar tidningen Residence det första numret av sitt nya bookazine "My Residence". Publikationen är helt på engelska och är en påkostad tidning med bokkänsla, vilken summerar det bästa inom svensk inredning, arkitektur och design under ett helt år. Tanken är att man ska nå ut en internationell läsekrets som tidigare inte nåtts. - Intresset för stilbildande svensk inredning har ökat enormt världen över, men än så länge riktar sig svenska inredningstitlar till en skandinavisk publik. Det vill vi ändra på, säger Hanna Nova Beatrice, chefredaktör för Residence och My Residence. Bookazinet finns att köpa i Designtorgets butiker och ...

  Read More

 92. Strawbees - Årets kreativa julklapp!

  Strawbees - Årets kreativa julklapp!

  Årets mest kreativa julklapp har landat! Till alla lekglada vuxna och barn - här kommer årets mest kreativa julklapp som blandar innovation, kreativitet och design. Det stavas Strawbees och är svensk innovation i världsklass! Strawbees är ett nytt skissverktyg, en byggsats, en modulleksak - kalla det vad du vill men kul är det och vad man åstadkomma som kreatör är fantastiskt. I grunden bygger du 3D-figurer med främst sugrör och kompletterande delar som sammankopplar de olika byggelementen. En annorlunda approach är att det även går att använda vanliga standardsugrör och exempelvis kartong för att utveckla sina helt egna byggdelar, något som skapar en spännande flexibilitet och ...

  Read More

 93. Designtorget lanserar Flic!

  Designtorget lanserar Flic!

  25 november lanserar vi Flic! Vi på Designtorget har än en gång nöjet att få presentera och lansera en ny svensk innovation - Flic! Den 25 november lanserar vi Flic som är en smart knapp och genväg till dina favoritfunktioner i mobilen. Bakom Flic står nystartade Shortcut Labs som genom innovationen möjliggör interaktion med mobilen på ett helt nytt sätt. Ta en selfie på distans, hitta din mobil eller spela upp musik från Spotify! Redan från start finns många olika funktioner att välja mellan och genom en stark produktutveckling så kommer användare kontinuerligt få tillgång till ny funktionalitet. Lanseringen sker exklusivt i 3 utvalda butiker - Kulturhuset i Stockholm, ...

  Read More

 94. Designtorget öppnar upp en grön oas av design i Uppsala

  Designtorget öppnar upp en grön oas av design i Uppsala

  I morgon öppnar vi upp vår nya butik på Forumtorget i det ombyggda Åhlénshuset. Vi öppnar återigen efter att ha varit frånvarande i Uppsala sedan ett knappt år. Nu gör vi det i ett nytt attraktivt läge med ett helt nytt butikskoncept och en ny grafisk form som successivt håller på att bytas ut i hela kedjan och med ett i stora delar uppdaterat sortiment. Butikskonceptet och varumärkesidentiteten är framtagen i nära samarbete med arkitektbyrån Boys Don’t Cry och designbyrån Kurppa Hosk. - Vi är otroligt stolta över att på ett tydligare sätt kunna visa upp våra kärnvärden, funktion, material och form med ett noga utvalt sortiment i inspirerande ...

  Read More

 95. Elvira - en blivande klassiker!

  Elvira - en blivande klassiker!

  I samband med nyöppning av vår flaggskeppsbutik i Kulturhuset i Stockholm introducerades brickan Elvira av Malin Berglund. Efter bara en dryg vecka på marknaden gissar vi att vi har hittat ännu en Designtorgetklassiker som kommer att lysa upp många hem i höst och vinter! Brickan är helt tillverkad i Malins hemstad Örnsköldsvik, och inspirationen hämtar Malin från sin egen vardag, där små vardagsproblem kan vara början på en ny produkt. Brickan säljs på webben och i butiken i Kulturhuset. Läs mer om Malin här. ...

  Read More

 96. Designtorgets flaggskeppsbutik återinvigs

  Designtorgets flaggskeppsbutik återinvigs

  Fredagen den 25 september öppnade Designtorget sin nya flagsskepsbutik på sin ursprungsplats på Kulturhuset i Stockholm. Det var här Designtorget premiäröppnade för exakt 22 år sedan. Inför öppning har butiken fått ett helt nytt butikskoncept, där formgivarna har en mer framträdande plats. Nyöppningen i Kulturhuset innebär en viktig milstolpe i Designtorgets historia. Designtorgets omfattande varumärkesresa påbörjades för drygt ett år sedan. Det nya butikskonceptet och varumärkesidentiteten är framtagen i nära samarbete med arkitektbyrån Boys Don’t Cry och designbyrån Kurppa Hosk. Designtorgets kommande uppgift som inkubator för ny svensk design ...

  Read More

 97. Rackare - höstens kaxigaste spel

  Rackare - höstens kaxigaste spel

  Under hösten släpps festspelet Rackare från spelproffsen Ninja Print. Spelet kommer garanterat liva upp på både barnkalaset, vuxenmiddagen och lördagspartyt. Rackare är ett uppkäftigt festspel med mycket humor. Tänk Cards Against Humanity, fast med roligare regler. Och på svenska. Rackare är ett löjligt enkelt festspel, till den grad att det faktiskt är nästintill omöjligt att missuppfatta reglerna. En spelare läser upp en ofullständig mening från ett vitt kort och de andra spelarna fyller i med sitt bästa svarta kort. Rackarungen / domaren utser sedan den roligaste kombinationen. Den spelare som först har samlat tio poäng har vunnit spelet och får titeln "en riktig liten ...

  Read More

 98. Hufvudstaden nominerad till Svenska designpriset

  Hufvudstaden nominerad till Svenska designpriset

  Spelet Hufvudstaden från Ninja Print har nominerats till Svenska designpriset i kategorin Identitet - Produktdesign. Vi på Designtorget är inte förvånade; spelet har varit en storsäljare sedan starten 2013! I Hufvudstaden blandas lätt och svårt, tur och taktik, sött och salt. Med 1 500 frågor om allt från blodbad till bostadskön och surdegshotell till Stomatolskylten är Hufvudstaden spelet för den med Stockholm i sitt hjärta. Hur många sushirestauranger finns det innanför tullarna? Hur långt är Lidingöloppet? Vilken Stockholmsförfattare har för vana att själv pryda sina bokomslag? Hufvudstadens frågor blandar trivia, allmänbildning och onödigt vetande....

  Read More

 99. BiBo bihotell hjälper utsatta bin

  BiBo bihotell hjälper utsatta bin

  Nu kommer BiBo bihotell till Designtorget! Bihotellet hjälper utrotningshotade solitärbin att överleva vintern på ett tryggt sätt - och i gengäld pollinerar bina din trädgård eller balkong och får den att blomstra! Solitärbin är ofarliga för oss människor då deras gaddar är för svaga för att tränga igenom vår hud. "När jag formgav BiBo bihotell så kände jag till att bin är hotade över hela världen. Under min research fick jag reda på att var tredje art bin i Sverige är rödlistade och att flera arter redan dött ut. Vi har ca 290 olika arter av bin och några av dem är trälevande solitärbin. En av anledningarna till att ...

  Read More

 100. Sveriges sagoskatt i ny tappning

  Sveriges sagoskatt i ny tappning

  Återupplev barndomens sagor med hjälp av Elsa Beskow-kollektionen från Design House Stockholm! Formgivaren Catharina Kippel har tolkat den älskade barnboksförfattaren och illustratören Elsa Beskow. Catharina har valt visuella citat från de ursprungliga illustrationerna och omarbetat Elsa Beskows bilder i fantastiskt härliga mönster. Från juni kommer hela sortimentet till Designtorget, och självklart även på webben. Här hittar du bl a muggar, skålar, kökshanddukar, servetter och vykort med alla välkända karaktärerna, så som Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin, Farbror Blå, Maskrosflickan och familjen Jordgubb. ...

  Read More

 101. Plantera in våren i handdrejade krukor

  Plantera in våren i handdrejade krukor

  Inför vårens planteringsfix har vi tagit fram en helt ny serie med handdrejade krukor av klassisk terrakotta. Serien heter Flora och vi tycker att krukorna gör sig lika fina på balkongen eller terrassen, som på köksbänken eller i fönstret! Krukorna kommer i tre olika storlekar och tre olika färger. Alla utföranden har matchande fat för att förhindra läckage. Till nya plantorna passar även våra stilrena vattenkannor perfekt! ...

  Read More

 102. Designtorgets nya grafiska profil

  Designtorgets nya grafiska profil

  Nu rullar vi ut vår nya grafiska profil som ska genomsyra Designtorgets varumärke och identitet! Sedan starten 1993 har Designtorgets koncept tagit olika riktningar men den lysröda loggan har skapat en stark igenkänningsfaktor. Även butikerna har under senare år varit likriktade och känts igen med röda golv och typiskt vita väggar. Detta är något som vi dock lägger bakom oss även om konceptet har tjänat vårt varumärke väl. Under 2015 kommer ni att se hur vår nya logotyp kommer att pryda allt fler av våra butiker och även delar av vårt sortiment. I samband med detta har vi även förnyat vårt butikskoncept där vi arbetat intensivt med att skapa ...

  Read More

 103. Designtorget Arlanda flyttar till ny lokal

  Designtorget Arlanda flyttar till ny lokal

  I mars 2015 flyttade butiken på Arlanda till ny lokal. I samband med flytten lanserade vi också det nya butikskonceptet och vår nya grafiska identitet. "Lokalen är ljus och öppen och passar oss perfekt", säger Pål Kårfalk, Designtorgets VD, i samband med öppning. "Våra produkter är svensk och skandinavisk design när den är som allra bäst, och det är viktigt att vår butiksinredning och grafiska profil reflekterar det", fortsätter han. Den nya butiken ligger mittemot den gamla butiken, i terminal 5 - varmt välkommen!...

  Read More

 104. Samarbete med Beckmans

  Samarbete med Beckmans

  Under våren genomför Designtorget ett unikt samarbete med Beckmans Designhögskola i Stockholm. Eleverna på skolan har formgivit varsitt textilmönster som sedan tryckts på textil med hjälp av screentryck. Av textilierna har eleverna tillverkat kuddfodral, vilka också har sålts på Designtorget Sergel i Stockholm. "Det känns jätteroligt att få samarbeta med de här eleverna", säger Amanda Hasselström, Creative director på Designtorget. "Som ny formgivare är det ofta svårt att hitta en plattform för sitt arbete, och vi hoppas kunna erbjuda flera samarbeten i framtiden", fortsätter hon. Torsdagen den 12/3 var det vernissage för samarbetet i butiken ...

  Read More

104 artiklar Visa 24
Laddar