SE/SEK

7 inredningstips till påsk

Påskhelgen närmar sig och förberedelserna är i full gång. Vill du satsa på klassiskt påskpynt eller använda dig av mer tidlösa inredningsdetaljer? Vi har samlat våra favorittips för att skapa en härlig påskstämning hemma.

1. Vik linnehandduken till en påskhare

Inför påsken inspireras vi av inredaren Helena Lyths smarta dukningstips och viker linnehandduken till en liten hare som garanterat uppskattas av både stora och små.


2. Duka med girlanger

Girlanger passar lika bra i påskriset som en del av dukningen

3. En designklassiker som hör påsken till

Inför påsken dekorerar vi gärna designklassikern Stumpastaken. Fyll några av hålrummen med vackra vaktelägg och placera pärlhyacinter i äggskalen som blir över från frukostäggen eller påskbuffén.

4. Använd fjädrarna som placeringskort

Välj hållbara påskfjädrar för årets påskris eller placeringskort. Formgivaren Sandra Doria Medina lanserade varumärket Älvis 2015 och fick samma år medverka i Louis Vuittons Julmarknad i Paris. Med starkt fokus på hållbarhet arbetar hon endast med certifierat papper och "upcycling-material".

5. Dekorera med ägg

Fyll vasen med vackra ägg till påsk. Det är både snällare mot plånboken och håller längre än blombuketten.

6. Duka med detaljer

Tänk på att inredningsdetaljerna även kan användas som en del av en dukning. Som våra handgjorda harar som passar lika bra på fönsterbrädan som på bordet.

7. Satsa på hållbara hängen

Våra hängen från Afroart är Fairtrade-märkta och skapar bättre möjligheter till förändring för människor i utsatta situationer.