SE/SEK

24 bitar riktig choklad till jul

En bit choklad gör det lättare att komma ur sängen. Året runt hittar du Chokladfabrikens choklad på Designtorget, men till jul har vi, som enda externa återförsäljare, även tagit in deras fantastiska chokladkalendrar. En bit choklad av högsta kvalitet bakom varje lucka. Mjölkchoklad eller mörk choklad, det är frågan. Ekologisk är den hur som helst.

För ett par år sedan tog Chokladfabriken i Stockholm för första gången fram egna julkalendrar. En med mjölkchoklad i och en med mörk choklad bakom luckorna. Trots att kvalitetschoklad kostar mer än vad julkalenderchoklad brukar göra blev kalendrarna en succé. Nu är det dags för oss att sälja deras två varianter, en med ett Stockholmsmotiv av Ingela Peterson Arrhenius och en med ett modernt julmotiv av Katy Kimbell.

"Intresset för riktigt bra choklad ökar hela tiden och alla blir som barn på nytt när de får en julkalender, även vuxna," säger Ellinor Isaksson som äger Chokladfabriken tillsammans med den välmeriterade konditorn Martin Isaksson. "Vi tycker att man ska få njuta ordentligt i väntan på jul. Våra kalendrar innehåller god, välgjord ekologisk choklad. Ett värdigt sätt att börja dagen."

Mjölkchokladen bakom Stockholmsmotivet är ekologiska Elvesia som har en kakaohalt på 42 % och kommer från tillverkaren Felchlin i Schweiz. Den mörka chokladen bakom det moderna julmotivet är ekologiska Andoa noir med en kakaohalt på 70%. Andoa noir kommer från den franska tillverkaren Valrhona.
 
"Eftersom vi arbetar med flera av världens bästa chokladtillverkare kan vi alltid hitta rätt sorts choklad för ändamålet," säger Martin Isaksson. "Självklart ser vi helst att den är ekologisk. Men framför allt ska chokladen vara god."