Terese Alstin & Anna Haupt Cykelhjälm Hövding 2.0 medium

2 695 kr
Den här produkten finns i lager
Betala 115 kr/månad

Just nu har du chansen att vinna en cykel från Skeppshult då du handlar en Hövding cykelhjälm hos oss!

Så här gör du:
När du har mottagit din Hövding, fyll i medföljande frågeformulär och skicka tillbaka det till oss på:

Designtorget e-handel
Götgatan 31
116 21 Stockholm

Endast ett formulär får skickas in per köp, och du måste vara bosatt i Sverige. Köpet måste vara genomfört inom tävlingsperioden, 25/4 - 31/5 2017. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

I samarbete med Solid försäkringar erbjuder vi alla Hövdingkunder ett s.k. Trygghetspaket. Försäkringen ersätter den självrisk (upp till 5000 kr) du får från ditt försäkringsbolag i samband med en olycka. På så sätt får du ut en ny hjälm helt utan kostnad.
Läs mer om Solid försäkring här.

Hövding cykelhjälmen med inbyggd airbag är det säkraste valet för stadscyklisten! Vi erbjuder alltid fri frakt och fri retur.

Kort fakta:
- 3 gånger bättre stötupptagningsförmåga än den näst bästa hjälmen i Folksams test 2012
- tål flera slag utan att spricka som vanliga hjälmar kan göra
- 10 timmars batteritid i aktivt läge
- uppblåst läge på 0,1 sekund
- skyddar större delar av huvudet jämfört med vanliga hjälmar

Hövding är en cykelhjälm olik allt annat som finns på marknaden idag. Hövding är en krage som cyklisten bär kring halsen. Kragen innehåller en hopvikt airbag som blir synlig först när man hamnar i en olycka. Airbagen är utformad som en huva som omsluter och skyddar cyklistens huvud. Utlösningsmekanismen styrs med hjälp av sensorer som registrerar den onormala rörelsen hos cyklisten vid en olycka. Själva kragen är den synliga delen av uppfinningen. Hövding är en praktisk accessoar som är enkel att ta med, som är snygg och diskret i sin utformning, samtidigt som den räddar ditt liv. En ergonomisk, behändig hjälm som uppfyller alla säkerhetskrav, samtidigt som den är diskret och smälter in med dina övriga kläder.

Nyhet vinter 2014: Nu är det klart att alla de stora svenska försäkringsbolagen via hemförsäkringen ersätter när försäkringstagare har råkat ut för en cykelolycka med sin Hövding på. De försäkringsbolag som mot självrisk täcker kostnaden för en ny Hövding är Länsförsäkringar, Moderna Försäkringar, IF, Folksam, Trygg Hansa och Tre Kronor Försäkring. De flesta av försäkringsbolagen ersätter även utan åldersavdrag. Även andra mindre försäkringsbolag kan ersätta hjälmen vid skada - hör med ditt bolag och dubbelkolla!

OBS! Hövding cykelhjälm får ej användas av personer under 15 år.

Storleksguide:
Halsomkrets mindre än 36 cm: small. Halsomkrets 34-42 cm: medium. Halsomkrets 38-45 cm: large.

För funktionens/säkerhetens skull spelar passformen ingen roll. Du som ligger på gränsen mellan storlekarna med kort hals bör välja den större av storlekarna medan du med lång hals bör välja den mindre.

Produktdetaljer
Färg
Svart
Designer
Terese Alstin & Anna Haupt
Leverans & returer

Alltid fraktfritt vid köp över 499 kr.

Leveranstid 2-5 arbetsdagar. Gäller ej beställningsvaror eller Stringhyllor, där leveranstid är något längre. För mer information om din Stringleverans, klicka här.

Öppet köp 30 dagar. Gäller ej beställningsvara, nedsatta varor eller produkt som är specialtillverkad för kund. Varan ska ligga i sin originalförpackning och vara oanvänd och i nyskick. Glöm inte att skicka med din följesedel.

Returadress: Designtorget webbshop, Götgatan 31, 11621 Stockholm.

Designer

Cykelhjälmen Hövding har sitt ursprung i grundarna Anna Haupts och Terese Alstins examensarbete i industridesign vid Lunds Universitet 2005. Idén att utveckla en ny typ av cykelhjälm uppkom i samband med införandet av en lag om obligatorisk cykelhjälmsanvändning...

Läs mer

Terese Alstin & Anna Haupt